BAE, 7 milyar dolarlık tahvil ihraç etti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Maliye Bakanlığı, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle düşen petrol fiyatları dolayısıyla ortaya çıkan durumla mücadele etmek için 7 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi.

21.04.2020 Cuma 14:13

Güncelleme : 22.04.2020 Cuma 09:34

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 3 aşamada gerçekleştirilen tahvil  ihracına 6 kattan fazla talep geldi. İlk aşamada 5 yıl vadeli tahvil karşılığı 2 milyar dolarlık, ikinci  aşamada 10 yıl vadeli tahvil karşılığı 2 milyar dolarlık ve üçüncü aşamada da 30  yıl vadeli tahvil karşılığı 3 milyar dolarlık satış yapıldı.

Körfez İşbirliği Konseyi'nde (KİK) en büyük devlet fonuna sahip olan  BAE, düşük petrol fiyatlarının üstesinden gelmeye çalışan Körfez ülkeleri içinde  Suudi Arabistan ve Katar'dan sonraki en büyük üçüncü tahvil satışını yapmış oldu.

Uluslararası Para Fonuna göre, KİK ülkelerinin ekonomisinin bu yıl  yüzde 2,7 küçülmesi bekleniyor.

Dünya genelinde Kovid-19 pandemisi nedeniyle ekonomik büyüme  beklentileri ve petrol tüketimi zayıflamaya devam ederken, küresel petrol  piyasasındaki arz fazlası her geçen gün artıyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol  üreticisi ülkeler 1 Mayıs'tan itibaren toplam ham petrol üretimlerini 2 ay  boyunca günlük 9,7 milyon varil azaltma kararı almıştı.

Ancak OPEC  adıyla bilinen gruba üye 23 ülkenin bu ay üretim  miktarlarında kesinti yapmayacak olması, küresel petrol piyasasında arz  fazlasının yükselmesine ve petrol stoklarının artmasına yol açarken, stok  kapasitesi yetersizliği nedeniyle fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor.
"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı