Bakan Aşçı, o otomobiller için uyardı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, yurt dışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının başkaları tarafından kullanımına izin verilmeyeceğini belirtti.

12.11.2015 Cuma 13:07

Güncelleme : 12.11.2015 Cuma 13:59

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, yurt dışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının başkaları tarafından kullanımına izin verilmeyeceğini belirterek, "Böyle bir yeni alan çıkmış değil. İdari yaptırımları var.

Bu şekilde yapanlar cezalarla muhatap olurlar. Bu araçları başkasının kullandığının tespit edilmesi halinde araçların yurt dışına gönderilmelerini sağlıyoruz" dedi. Bakan Aşcı, yaptığı açıklamada, yurt dışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının Türkiye'deki kalış süresinin 6 aydan 24 aya çıkarıldığını hatırlattı. Bu değişikliğin, gurbetçilerden gelen "Bu süre bize yetmiyor. Daha uzun süre kalmak istiyoruz" gibi talepler üzerine yapıldığına dikkati çeken Aşcı, bu uygulamanın "Bir araç buraya gelecek.

Hiçbir vergi vermeksizin serbestçe alınıp, satılacak" anlamına gelmediğini vurguladı. Aşcı, Almanya'da yaşayan bir gurbetçinin Antalyalı olduğunun varsayılması halinde Antalya'da aracını amcasının oğluna, dayısının kızına kullandırma şansının bulunmadığına işaret ederek, bunun yapılması halinde "geçici ithalat izninin ihlali" olarak yorumlandığını ve araç sahibinin cezalandırıldığını kaydetti.
"
En Çok Okunan Haberler

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsa yeni güne rekorla başladı