Bakan Dönmez: Elektrik dağıtım hizmetleri kesintisiz devam etmeli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, bakanlık yetkilileri ve elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek dağıtım hizmetlerinin aksamadan yürümesi için uyarılarda bulundu.

30.01.2019 Cuma 15:28

Güncelleme : 31.01.2019 Cuma 10:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yapılan incelemeler ve ülke genelindeki vatandaşların şikayet  ve taleplerini değerlendirmek için elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey  yöneticileri ve yatırımcılarla bakanlıkta bir araya geldi.

Toplantıda, şirketlerin 40 milyonu aşkın aboneye hizmet verdiğini  hatırlatan Dönmez, "Bu abonelerin kesintisiz elektrik tedariki noktasında  şirketlerimiz büyük bir sorumluluk üstlenmiş durumda. Bu kapsamda sektörün,  şirketlerin sorunlarını, tüketiciden bize, size intikal eden talep, şikayet ve  önerilerin değerlendirilmesi ve alınacak kararların istişareyle alınması için  tekrar bir araya geldik." diye konuştu.

Dönmez'in, elektrik dağıtım hizmetlerinin 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladığı toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

Bakan Dönmez, ülke genelinde vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler  üzerine 26 Ocak'ta bir dağıtım şirketine giderek incelemelerde bulunmuştu.

Ekiplerin 7 gün 24 saat görevinin başında olduğunu vurgulayan Dönmez,  "Bizim için önemli olan elektriğin, keza doğal gazın kesintisiz, kaliteli şekilde  vatandaşlara ve tüketicileri iletilmesi, taşınması. Bu son derece önemli. Çok  büyük bir şebeke ağımız var. Bunun birtakım getirdiği zorluklar var ancak bu  zorluklar şirket çalışanları için bizler için bir mazeret değil." ifadelerini  kullanmıştı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma