Bakan Pakdemirli: Yüzde 30 daha fazla ödeme yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin döviz kurlarından etkilendiğini ve TMO`nun satın alma yaparken daha yüksek fiyat vereceğini söyledi.

09.03.2019 Cuma 17:24

Güncelleme : 09.03.2019 Cuma 18:03

Pakdemirli, Gölbaşı'ndaki ziyaretleri kapsamında AK Parti Seçim  Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı.  Daha sonra Velihimmetli Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Pakdemirli,  çiftçilerin sorunları dinledi.
 
Karşılama için getirilen traktörlerden birisini kullanarak gittiği  Oyaca Mahallesi'nde konuşan Pakdemirli, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin  Türkiye'nin varlık yokluk seçimi olduğunu söyledi. Türkiye'nin sürekli olarak  istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığına işaret eden Pakdemirli, "Türkiye'nin önüne  yönetimsel olarak engel koymaya çalışıyorlar. 90 yıllarda koalisyon dönemlerinde  birçok şey kaybettik. 2000'li yıllarda AK Parti geldi. 17 yıldır bir sürü  istikrarsızlaştırmaya maruz kaldık." diye konuştu.
 
Pakdemirli, Türkiye’de istikrarın sürmesi gerektiğini ifade ederek "Bu  seçimlerde oy oranlarında biraz azalma olsa, illetçiler zilletçiler 'Seçime  gidelim.' diyecekler. 16 yılda 13 defa seçime gittik. Sürekli önümüze bir şey  çıkardılar. Artık seçim kaygılarından tamamen uzak bir şekilde sizlere hizmet  etmeliyiz. Bu sebeple bu hoş sedanın devamı gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.
 
Türkiye’nin ekonomisine yönelik yurt dışı kaynaklı bir operasyon  düzenlendiğini aktaran Pakdemirli, bu süreçten sonra alınan yerinde tedbirlerle  kontrolün sağlandığını söyledi. Pakdemirli, şunları kaydetti:
 
"Döviz dalgalanmalarından en çok etkilenen sektör tarım sektörü oldu  ama bu sene TMO olarak sizlerin mahsullerinizi, ürünlerinizi en az yüzde 25-30  daha fazla ödeyerek alacağız. Ayrıca sizleri biraz rahatlatmak adına bütün  desteklerinizi ödeyeceğiz. 2018'den kalan elimize ulaşmış hiçbir destek ödemeniz  kalmayacak."
 
Konuşmaların ardından, Bakan Pakdemirli, MHP Genel Başkan Yardımcısı  Mevlüt Karakaya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve MHP'nin Cumhur İttifakı  Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek ile Oyaca Mahallesi seçim irtibat  bürosunun açılışını yaptı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak