Bakan`dan flaş asgari ücret açıklaması!

Asgari ücretin düşeceğine ilişkin tartışmalara Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son noktayı koydu. Müezzinoğlu "Sözümüz söz, azalma olmayacak" dedi.

19.09.2016 Cuma 14:35

Güncelleme : 19.09.2016 Cuma 16:47

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretli çalışanların 1,300 TL altı maaş almayacaklarını, konunun bugün gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu'nda da ele alınacağını söyledi.

AKP'nin seçim vaadi olarak açıkladığı şekilde asgari ücret 1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olmak üzere net 1,000 liradan 1,300 liraya çıkarıldı. Ancak Türkiye'de uygulanan artan oranlı vergi dilimleri nedeniyle asgari ücretin Eylül'den itibaren bireylere göre farklılıklar göstermekle birlikte 1,300 TL'nin altına gerilemesi söz konusu.

CNN Türk'ün haberine göre Müezzinoğlu, "Asgari ücret Eylül'den itibaren 1,230 TL'ye kadar düşüyor, önceki bakanımızın da sözü vardı. O sözün arkasında duracağız. Hiç bir asgari ücretlimiz 1,300 TL altı maaş almayacak" dedi.

Müezzinoğlu konunun bugün Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını ve esnek çalışma koşullarına ilişkin yönetmenliği de ay sonunda yayımlamak istediklerini söyledi.

Şu anda İçişleri Bakanı olarak görev yapan Çalışma eski Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamada, "Vergi diliminden dolayı Ağustos'ta asgari ücretin 1,300 liranın altına düşmemesi için maliyet tablomuzu yeniden değerlendirebiliriz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da bu konuda hassasiyet içinde olmamız yönünde talimatları olmuştur" demişti.

Asgari ücretin 1,300 TL'de sabit bırakılması için hükümetin birkaç seçeneği bulunuyor. Maliye Bakanlığı'nın alanı olan artan gelire göre vergilendirme sisteminde yapılabilecek bir değişiklik maaşlı tüm çalışanların maaşlarında bir değişiklik anlamına geliyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal daha önce bu yöntemin ilk tercihleri olmayacağını belirtirken, diğer seçenekler arasında ise maaşlı çalışanların gelirlerindeki vergi dışı kesintilerde yapılabilecek değişiklikler ön plana çıkıyor. 
"
En Çok Okunan Haberler

JP Morgan gelir beklentisini yükseltti

`Bu yaz bir faiz indirimi mümkün`

Net UYP açığı belli oldu

Morgan Stanley, S&P 500 beklentisini değiştirdi

Çin bazı ABD`li firmaların faaliyetini yasakladı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi arttı

Rusya`dan 2 Alman bankasıyla ilgili karar

Çin faiz oranlarını değiştirmedi

Londra yabancı yatırım çekmede Avrupa`nın lideri

Japonya`da devlet tahvili getirisi yükseldi

Çin`in konut sektörü önlemi yeterli bulunmadı

Japonya`da market satışları 5 aydır artıyor

İngiltere`de konut fiyatları rekor seviyede

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

Konut satışları azaldı