Bakanlık, madencilik sektörünü korumaya yönelik tedbirleri açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle madencilik sektörüne yönelik tedbirler alındığını duyurdu.

21.04.2020 Cuma 16:23

Güncelleme : 21.04.2020 Cuma 18:03

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kovid-19  salgını kapsamında madencilik sektörüne yönelik alınan tedbirlere yer verildi.

Açıklamada, madenciliğin, sahip olduğu yüksek katma değer ve istihdam  kapasitesiyle üreten ve üreterek büyüyen Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden  olduğu belirtildi.

Kovid-19 salgını süresince yerli üretimin desteklenmesi ve istihdamın  korunması amacıyla madencilik sektörüne yönelik özel tedbirler alındığına işaret  edilen açıklamada, madenciliğin, enerji, imalat ve inşaat sektörleri başta olmak  üzere pek çok sektöre ham madde tedarik eden stratejik bir sektör olduğunun altı  çizildi.

Madencilik sektörünün korunmasının diğer sektörlerdeki üretimin devamı  için de önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu kapsamda alınan tedbirlere  ilişkin şunlar kaydedildi:

"Madencilerin nisan ayı sonuna kadar vermeleri gereken inceleme  raporu, arama projesi, faaliyet raporu, işletme projesi gibi beyanları  ertelenerek 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. Mali yükümlülüklerden devlet  hakkı ve ruhsat bedellerinin ödeme süreleri 28 Aralık 2020 tarihine kadar  ertelendi. 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve Malatya illerinde meydana gelen  depremlerden dolayı bu iller kapsamında doğrudan etkilenen maden ruhsat sahipleri  ve rödovansçıların da vermeleri gereken rapor, proje gibi beyanları da 30 Eylül  2020 tarihine kadar uzatıldı. Ayrıca yapmaları gereken devlet hakkı ve ruhsat  bedeli ödemeleri de 28 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı."


"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü