Bakır kayıpları koruyor

12.01.2015 Cuma 11:23

Güncelleme : 12.01.2015 Cuma 11:23

Bakır, talep artışının duraksayacağı spekülasyonu ile 5 yıldan uzun bir sürenin en düşüğüne yakın seviyede kayıpları koruyor.




 

Bakır, dünyanın en büyük sanayi metali tüketicileri ABD, Almanya ve Çin’de ekonomik büyümenin düzensiz olduğu işaretleri ile birlikte talep artışının duraksayacağı spekülasyonlarının ardından 5 yıldan uzun bir sürenin en düşüğüne yakın seviyede kayıpları koruyor.


Bakır yüzde 0.5 kadar gerilemesinin ardından yatay bir seyir izledi. ABD’deki saatlik ücretlerde yaşanan sert düşüş beklentilerin üzerinde gelen istihdam verisini gölgeledi. Almanya’da sanayi üretimi Kasım ayında beklenmedik şekilde 3 aydan bu yana ilk kez düşüş gösterdi. Çin’de üretici fiyatları geçtiğimiz ay 2 yılın en sert gerilemesini kaydederek rekor uzun süreli düşüş dönemini genişletti.


Sydney’de bulunan Ayers Alliance Securities baş yatırımcısı Jonathan Barratt, “Herkes talep görünümü ile ilgili düşünüyor. Bakır fiyatının aşağı itilmesi kolay görünüyor” ifadelerini kullandı.


Üç ay vadeli bakır kontratı Londra Metal Borsası’nda (LME) Hong Kong saati ile 15:17’de ton başında 6,093.75 dolardan işlem gördü. Metal, 9 Ocak’ta yüzde 0.2 düşerek ton başına 6,090 dolar ile Ekim 2009’dan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Kapanış fiyatları 30 Aralık’tan bu yana yükseliş göstermedi.

Mart vadeli bakır kontratı New York’ta pound başına 2.754 dolar seviyesinde büyük bir değişiklik göstermedi. Aynı ay vadeli kontrat Şanghay’da yüzde 0.7 gerileyerek ton başına 45,960 yuandan (7,089 dolar) kapanış yaptı.

LME’de alüminyum ve çinko yükseldi. Nikel, kurşun ve kalay geriledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak