Balkanların Davos`u yarın başlayacak

Balkanların Davos`u olarak nitelendirilen Saraybosna İş Forumu, Bosna Hersek`in başkenti Saraybosna`da yarın başlayacak.

24.04.2018 Cuma 14:11

Güncelleme : 25.04.2018 Cuma 10:03

Bosna Bank International (BBI) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB)  tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA)  "Global  İletişim Ortağı" olduğu iki günlük iş forumuna Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek  de katılacak.
 
Batı Balkan ülkelerinden devlet başkanları ve bakanların da katılacağı  iş forumunun merkezinde ise enerji, teknoloji, sanayi, bilim, eğitim, tarım ve  turizm sektörleri bulunacak.
 
İş forumunun yarınki açılışında Başbakan Yardımcısı Şimşek'in yanı  sıra Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Slovenya  Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile Sırbistan, Suudi Arabistan, Endonezya ve Fas'tan  gelen bakanlar da yer alacak.
 
En başarılı girişimcilere Saraybosna İş Köprüsü Ödülü'nün de takdim  edileceği ilk gün programı kapsamında, "Batı Balkanlar Altı Bölgesel Ekonomik  Alan-AB ile Gelişmek" ve "Güneydoğu Avrupa Uluslararası Ağ Geçitleri ve  Bağlantılar" başlıklı paneller düzenlenecek. Bu panellerde Hırvatistan'ın eski   Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic ile Letonya'nın eski  Cumhurbaşkanı Valdis Zatlers'in  de konuşması planlanıyor.
 
Forumun ikinci gününde ise "Güneydoğu Avrupa için Hızlı Büyüme Fırsatı  Olarak Turizm", "AB Tedarik Zinciri ve Batı Balkan Şirketleri Üzerindeki Etkisi",   "Güneydoğu Avrupa'da Bilişimde Sermayeleşmek ve Dijital Ekonomi Eğilimleri",  "Diğer Bölgeler İçin Ekonomik Kalkınma Modeli Olarak Dubai" başlıklı paneller  düzenlenecek.
 
25-26 Nisan'da düzenlenecek 9. Saraybosna İş Forumu'na farklı  ülkelerden 8 bin katılımcının gelmesi bekleniyor. Forumun temel amacı, yabancı  yatırımcıları bölge ülkelerine çekmek olacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma