Bankalar ulaştırma için muslukları açtı

Bankaların ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında faaliyet gösteren firmalara kullandırdığı kredi miktarı, bu yılın ağustos sonu itibarıyla 127 milyar lirayı aştı.

15.10.2017 Cuma 12:04

Güncelleme : 16.10.2017 Cuma 09:15

Son dönemde ulaştırma, denizcilik ve haberleşme projelerindeki artış  bu alandaki firmaların bankalardan kullandığı kredilere de yansıdı.

AA muhabirinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)  verilerinden yaptığı hesaplamalara göre ulaştırma, denizcilik ve haberleşme   alanında faaliyet gösteren firmaların devam eden banka kredilerinin toplamı  ağustos sonu itibarıyla 127 milyar lirayı aştı. Söz konusu alandaki kredi  büyümesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,3 oldu.

Bankacılık sektörünün toplam nakdi krediler toplamı ağustos sonu  itibarıyla 2 trilyon 16,2 milyar düzeyinde gerçekleşti. Bu kredilerin yüzde  6,6'lık bölümünü ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında verilen krediler  oluşturdu.

Geçen yıl ağustos sonunda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında  faaliyet gösteren firmaların devam eden banka kredilerinin toplamı 100 milyar 812  milyon lira düzeyinde bulunuyordu.

Bu alandaki takipteki kredilerin tutarı geçen yılın ağustos sonunda  2,4 milyar lira iken, bu yılın ağustos sonu itibarıyla 3,1 milyar lira  seviyesinde gerçekleşti.

EN FAZLA KREDİ "DİĞER TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ SEKTÖRÜNDE"  KULLANILDI

Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında bankalardan en fazla  krediyi diğer taşımacılık faaliyetleri ve depolama sektörü kullandı. Ağustos sonu  itibarıyla bu sektördeki firmaların devam eden banka kredilerinin toplamı 24,3  milyar lira oldu. Bu sektörü 22,4 milyar liralık krediyle haberleşme, 17,8 milyar  liralık krediyle karayolu yolcu taşımacılığı, 17,6 milyar liralık krediyle  motorlu ve diğer araçların imalatı sektörü izledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak