Başçı: Merkez`e güvenmeye devam edin

Merkez Bankası Başkanı Başçı, yeni görevinin belli olmasının ardından ilk kez konuştu. Başçı, ``Tek söyleyeceğim şey var Merkez Bankası`na güvenmeye devam edin`` dedi.

11.04.2016 Cuma 16:40

Güncelleme : 11.04.2016 Cuma 18:15

Merkez Bankası Başkanlığı'nı 19 Nisan'da bırakacak olan Erdem Başçı'nın yeni görevi belli oldu. Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre Erdem Başçı, OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacak.

BAŞÇI'DAN İLK AÇIKLAMA
''Genel Kurul'a son kez başkanlık ettiniz. Onunla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?'' sorusuna Erdem Başçı, ''Tek söyleyeceğim şey var Merkez Bankası'na güvenmeye devam edin'' yanıtını verdi.

ENFLASYON VURGUSU

Başçı Genel Kurul'da yaptığı konuşmada ise enflasyona vurgu yaptı.

Başçı, "Enflasyonun yüzde 5 hedefine kalıcı bir şekilde indirilmesi için bütün kurumların çaba göstermesi önem taşıyor. Enflasyonla mücadele kolektif bir çaba gerektirmektedir. Merkez Bankası yeni araçlar ve yöntemler kullanarak enflasyonu kontrol altında tutmayı başardı. Enflasyonun yavaş da olsa bir düşüş trendinde olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Başçı, enflasyonda başlayan düşüşün devam edeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Başçı, "Kırmızı et fiyatları başta olmak üzere Gıda Komitesi önerilerince tedbirler alındı, tedbirlerin enflasyon üzerindeki etkileri görülmeye başlandı" dedi.

Başçı, yeni araçlarla TL'deki oynaklıkta kayda değer azalış yaşandığını söyledi. Başçı "Sağlıklı kamu finansmanı enflasyonu düşürme konusunda önemli katkı sağlıyor. Düşen enflasyon döneminde kişi başı reel gelir AB üyelerine göre hızlı arttı" dedi.

Konuşmasında cari açığa da değinen Başçı, cari açıkta iyileşmenin önümüzdeki dönemde de devam etmesinin beklendiğini belirtti. Erdem Başçı, "Başta enflasyon olmak üzere 2016 yılı tüm makro hedeflere bir adım daha yaklaştığı bir yıl olmaya adaydır" dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?