`Bayiler fiyat artışından rahatsız`

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde bayilerin yetkisinin olmadığını belirterek, fiyat artışlarından akaryakıt bayilerinin de rahatsız olduğunu söyledi.

14.02.2015 Cuma 11:49

Güncelleme : 14.02.2015 Cuma 11:49

Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyatlardaki dalgalanmanın  akaryakıt bayilerinin finansman ve ödeme dengelerini olumsuz etkilediğini  belirtti.

 

Fiyatlarda istikrardan yana olduklarını vurgulayan Okumuş, son  günlerde dolar kurunda yaşanan hızlı yükselişin akaryakıt fiyatlarını da  yükselttiğini, yılbaşından bu yana akaryakıt fiyatlarındaki artışın yüzde 6,5  seviyesine ulaştığını ifade etti.

 

Okumuş, yüksek fiyatların akaryakıt kaçakçılığını da artırdığına  işaret ederek, "Kaçak akaryakıt nedeniyle devlet her yıl milyarlarca liralık  vergi kaybına uğruyor. İnsan ve çevre sağlığına son derece zarar veren bu sorun  aynı zamanda piyasada haksız rekabete neden oluyor" dedi.

 

Kaçakçılıkla mücadelede önlemlerin artırılması gerektiğini de anlatan  Okumuş, PÜİS'in akaryakıt sektörünün çatı kuruluşu olarak kaçakçılıkla mücadelede  aktif bir rol üstlenmek istediğine işaret etti.

 

Tüketici haklarının korunmasında en üst seviyede hassasiyet  gösterdiklerini vurgulayan Okumuş, "Bir kez daha vurgulamak isterim ki, akaryakıt  fiyatlarının belirlenmesinde mevzuat uyarınca bayilerin en ufak bir yetkisi ve  dolayısıyla etkisi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

 

Toplanılan vergi ve yaratılan istihdam neticesinde Türk ekonomisine  önemli bir katma değer kattıklarına dikkati çeken Okumuş, şöyle konuştu:

 

Devletimiz için topladığımız vergiye, yarattığımız istihdam hacmine  ve vatandaşa en iyi hizmeti vermemize rağmen, bayi kesiminin hak ettiği değeri ve  itibarı görmemesi bizleri derinden yaralıyor. Karar vericilerin de bayileri bu  çerçevede değerlendirip, bu camiaya hak ettiği değeri vermesini arzu ediyoruz."

 

"
En Çok Okunan Haberler

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?