`Bayramda kalpazanlara dikkat`

TÜSODER Finans Komisyonu İkinci Başkanı İslam Memiş, "Kalpazanlar, bayram öncesinde bastıkları sahte paraları, genelde alışverişin yoğun olduğu zamanlarda veya akşam saatlerinde ellerinden çıkarırlar" diyerek uyardı.

04.07.2016 Cuma 14:22

Güncelleme : 04.07.2016 Cuma 15:18

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Finans Komisyonu İkinci Başkanı İslam Memiş, tatil sezonunda en sık yaşanan mağduriyetlerden  birinin sahte para olduğunu belirterek, "Kalpazanlar bayram öncesinde bastıkları  sahte paraları, genelde alışverişin yoğun olduğu zamanlarda veya akşam  saatlerinde ellerinden çıkarırlar." dedi.

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinde hırsızlar ve  kalpazanların iş başında olabileceğini belirterek, özellikle tatile giden  tüketicilerin dikkatli olmasını istedi.

Tatile giden vatandaşlara altınlarını ve nakit birikimlerini evde  bırakmamalarını öneren Memiş, yanında götürenlere de bunları otel odasında  tutmamaları tavsiyesinde bulundu.

Tatil yörelerinde kuyumcular ve döviz bürolarının kapalı olacağını vurgulayan Memiş, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar, tanımadıkları kişilerle kesinlikle ne döviz ne altın ne de nakit para alış verişinde bulunmalıdır. Alınan altın ya da dövizin sahte olma  olasılığı yüksektir. Vatandaşlar, almış oldukları dövizin sahte olduğunu ancak 3  gün sonra tatil bittiğinde öğrenebilecekler. O zaman da iş işten geçmiş  olacaktır. Tatil sezonunda en sık yaşanan mağduriyetlerden biri de sahte paradır. Kalpazanlar bayram öncesinde bastıkları sahte paraları, genelde alışverişin yoğun  olduğu zamanlarda veya akşam saatlerinde ellerinden çıkarırlar. Kalabalık yerleri  tercih eden kalpazanlar, kafa karıştırarak dikkatlerini dağıttıktan sonra  vatandaşı mağdur ederler. Bir de döviz büfelerinin ve bankaların kapattığı  saatten sonra piyasaya çıkarlar."

Kalpazanların çoğunlukla sahte parayı alışverişle elden çıkardığını  dile getiren Memiş, bu konuda hem esnafın hem de vatandaşların bayramda dikkatli  olmaları gerektiğini söyledi.

Memiş, esnafın müşteri yoğunluğunun yaşandığı saatlerde aldığı paraları kontrol etmeden kasaya koymamasını önerdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak