Benzinde 16 kuruş indirim

Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 16 kuruş indirim yapılacak.

23.11.2018 Cuma 16:38

Güncelleme : 24.11.2018 Cuma 13:11

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) alınan bilgiye göre indirim, benzinin pompa fiyatına ortalama 16 kuruş olarak  yansıyacak.

Buna göre, Ankara'da ortalama 6,50 liradan satılan benzinin litre  fiyatı 6,34 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,39 liradan 6,23 liraya,  İzmir'de 6,49 liradan 6,33 liraya inecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti  nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

İKİ İLDE BENZİN MOTORİNDEN DAHA UCUZ OLACAK

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak indirimin ardından  Türkiye'de ilk kez bazı illerde benzin motorinden daha ucuz olacak. Van'da benzin  motorinden 2 kuruş, Antalya'da ise 1 kuruş daha ucuza satılacak.

Diyarbakır'da iki ürün de pompada aynı fiyattan işlem görürken, diğer  illerde benzin fiyatları motorin fiyatlarına yakın olacak.

Uzmanlar, benzinin litre fiyatının motorinin altına düşmesinde asıl  etkenin, uluslararası piyasalardaki ve Akdeniz piyasasındaki fiyatlarda yaşanan  değişiklik olduğunu belirtiyor.

KASIMDA BENZİN 73 KURUŞ UCUZLADI

Akaryakıt fiyatlarında mayıs ayından itibaren uygulanan eşel mobil  sistemi çerçevesinde, uluslararası petrol piyasaları ve kurda meydana gelen  değişiklikler ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye  çalışılıyor.

Fiyatlarda, ÖTV'den karşılanan miktarın altına düşülmesi durumunda  indirim yapılıyor. Bu çerçevede benzin fiyatlarında kasım ayı içinde 57 kuruşluk  indirim gerçekleşmişti. Bugünkü indirimin ardından benzin toplamda 73 kuruş  ucuzladı.

Motorin fiyatlarında ise ÖTV'den karşılanan miktarın altına  inilmesiyle 22 Kasım'da pompaya 13 kuruşluk indirim yansıtılmıştı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma