BG Group`un geliri yüzde 65 azaldı

İngiltere`nin en büyük üçüncü petrol şirketi BG Group`un ikinci çeyrek net geliri yüzde 65 azalarak 429 milyon dolara geriledi.

31.07.2015 Cuma 12:27

Güncelleme : 31.07.2015 Cuma 13:37

İngiltere merkezli enerji şirketi BG Group'un bu yılın ikinci çeyreğinde net geliri yüzde 65 azalarak 429 milyon dolara geriledi. Şirket bu yıl içerisindeki sermaye harcamalarını ise yüzde 30 azaltmayı planlıyor.

Nisan ayında Royal Dutch Shell'in 70 milyar dolar karşılığında satın aldığı BG Group Avustralya ve Brezilya'da doğalgaz ve petrol üretimini artırmış olmasına rağmen düşük petrol fiyatları nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde şirketin net gelirinde yüzde 65 düşüş kaydedildi.

Öte yandan analistlerin beklentisi bu yılın ikinci çeyreğinde şirketin 343,7 milyon dolar net gelir etmesi yönündeydi.

Şirket bu yılın ikinci çeyreğinde üretimini günlük 730 bin varile çıkararak geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19 oranında artırdığını açıkladı.

BG Group Üst Yöneticisi Helge Lund konuya ilişkin açıklamasında, "Maliyet etkinliğini sağlamak için yürüttüğümüz programımıza devam ederken bazı dönüm noktalarından geçtik" dedi.

İngiltere'nin üçüncü büyük petrol şirketi, açıklamasında düşük petrol ve doğalgaz fiyatlarının, keşif, üretim ve sıvılaştırılmış doğalgaz tedariki gibi alanlarda atılan adımlarla dengelendiğini belirtti.

Öte yandan şirket, düşük petrol fiyatlarının etkisiyle sermaye harcamalarını da azaltma kararı aldı. Şirketin bu yıl sonu itibarıyla toplam sermaye harcamasının 6-7 milyar dolar ile geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 30 daha düşük seviyede olması planlanıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma