`Bilinçli yatırımcı CFD`lere ilgi gösteriyor`

Saxo Capital Markets Menkul Değerler CEO’su Egemen Kaya "Bilinçli Türk yatırımcısı son dönemde hisse senetleri, endeksler ve emtia CFD’lerine ilgi gösteriyor" dedi.

13.03.2015 Cuma 15:37

Güncelleme : 13.03.2015 Cuma 17:40

Saxo Capital Markets Menkul Değerler CEO’su Egemen Kaya, “Bilinçli Türk yatırımcısı son dönemde hisse senetleri, endeksler ve emtia CFD’lerine ilgi gösteriyor. DAX, SP500, Apple, petrol, doğalgaz ve altın kontratları son dönemin gözdeleri” dedi. 

Daha az teminat ile daha esnek ve hızlı işlem yapma fırsatı sağlayan CFD'ler Saxo Capital Markets Menkul Değerler güvencesiyle Türk yatırımcılarla buluşuyor. İngilizce'de ''Contract for Difference'' olarak bilinen,  Türkçe'ye ise ''Fark Sözleşmeleri'' olarak çevrilen tezgah üstü türev ürünler olan CFD’ler  sayesinde yatırımcılar hem yükselen hem de düşen piyasalarda kolaylıkla iki yönlü pozisyon alabiliyor.

Finansal piyasalarda ilginin giderek arttığı CFD’lere Türk yatırımcısının ilgisini değerlendiren Saxo Capital Markets Menkul Değerler CEO’su Egemen Kaya, “Bilinçli Türk yatırımcısı son dönemde hisse senetleri, endeksler ve emtia CFD’lerine ilgi gösteriyor. DAX, SP500, Apple, petrol, doğalgaz ve altın kontratları son dönemin gözdeleri” dedi. 

'AÇIĞA SATIŞ İMKANI SUNUYOR'

CFD’lere artan ilginin üç temel sebebi olduğunu kaydeden Kaya, açığa satış imkanının yatırımcılar için önemli bir etken olduğunu kaydederek, “Petrol, doğalgaz, altın gibi Emtia CFD işlemlerinde yatırımcıların açığa satış yapabilmeleri ve bu sayede düşen piyasalarda da pozisyon alabilmeleri en önemli sebeplerden biri” diye konuştu. 

Saxo Capital Markets üzerinden gerçekleştirilen Emtia CFD işlemlerinde komisyon alınmadığını da kaydeden Kaya, dolayısıyla yatırımcıların sadece alış ve satış fiyatlarında işlem yaptıklarını böylece maliyet avantajı kazandıklarını kaydetti.  Son olarak da tercih edilen emtia cinsinde istenilen büyüklükte ve yönde pozisyon alabilmenin önemli bir avantaj olduğunu belirten Kaya, “Petrol, doğalgaz, bakır, mısır, buğday ve bir çok emtiada futures piyasalarının aksine önceden belirlenmiş lot büyüklüğü kısıtlamaları olmadan işlem yapabilme özgürlüğü daha az teminat kullanımı ile daha
yüksek pozisyon açabilme imkanı yaratıyor.

Örneğin bir WTI Petrol kontratında bir lot işlem New York Mercantile Exchange Borsası'nda 1,000 varil üzerinden geçerken Emtia CFD ile en düşük 25 varil işlem yapılabiliyor” dedi.

Kaldıraç anlamında da futures borsalarında uygulanan kaldıraç CFD’lere göre daha sınırlı olduğuna dikkat çeken Kaya, “Böylece  bir pozisyon almak için özellikle hedge yapan, risk yönetimi yapan şirketlerde daha fazla teminat yatırma gereksinimi doğuruyor. CFD’ler tezgahüstü araçlar oldukları için daha esnekler” diye konuştu.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak