Bir milyarderin sırları

Dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett ofisine nasıl gidiyor, gün içinde neler yapıyor?

02.09.2017 Cuma 10:10

Güncelleme : 03.09.2017 Cuma 11:27

Milyarder yatırımcı Warren Buffett cep telefonlarında eski tip kapaklı olanları tercih ediyor. Akıllı telefon kullanmıyor ama herkes kaçmasına rağmen Snapchat'in en büyük yatırımcılarından biri de yine Buffett.

Warren Buffett'ın ofisinde bilgisayar da bulunmuyor, hatta kullanmıyor bile. Hayatında bir kez, o da yönettiği hayır kurumu ve Microsoft'ta bir dönem başkan olarak çalışan Jeff Raikes'e mail göndermiş.

Teknoloji kullanmaya mesafeli olan Buffett'ın kankası ise Bill Gates. İkili briç oynamayı çok seviyor. Haftada 12 saat karşılıklı empas atıyorlar.

Buffett, briç oynamadığında kitap ve çeşitli makaleler okuduğunu söylüyor. Kendi tabiriyle gününün yüzde 80'i ofisinde öylece oturup kitap okumakla geçiyor.

Ünlü milyarderin vazgeçemediği alışkanlıklarından biri ise servetine de servet kattığından mı bilinmez, kola içmek. "Günde 2700 kalori alıyorsam bunun dörtte biri Coca Cola'dan. Her gün en az 5 kutu kola içiyorum." demişliği dahi var.

2008 yılında Forbes listesine 62 milyar dolarla 1. sıradan girerek de kankası Bill Gates'in 13 yıllık hanedanlığına son vermişti.

2013 yılında günde ortalama 37 milyon dolar geliri olan Buffett, bir rekora da imza atmış oldu. O yılın en fazla kazanan oyuncusu Jennifer Lawrence'ın yıllık gelir toplamı 34 milyon dolardı.

Buffett bir ülke olsa 80 milyar doları aşan toplam servetiyle 140'tan fazla ülkeyi geride bırakıyor. Örneğin tek başına Uruguay'ın tamamından fazla gelir üretiyor.

Buffett eli sıkı oluşuyla bilinen bir karakter. Öyle ki fırsat bulduğunda toplu taşıma kullanmaktan yana ve bunu ihmal etmiyor.

Öte yandan, kurt milyarder harcarken tutumlu olsa da verirken cömert. Bill Gates ile birlikte 2010 yılında kurdukları Giving Pledge isimli kuruluşla tüm zenginleri, mal varlıklarını bağışlamaya çalışıyor.

Warren Buffett şu ana dek yaklaşık 30 milyar dolar civarında, karşılık beklemeden bağışta bulundu ve Bill Gates'i takip ediyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma