BoE büyüme tahminlerini düşürdü

İngiltere Merkez Bankası (BoE), değişikliğe gitmediği politika faizini yüzde 0,75 ve varlık alımını 435 milyar sterlin seviyesinde bırakırken, 2019 ve 2020 yıllarına ilişkin büyüme tahminlerini düşürdü.

07.02.2019 Cuma 15:53

Güncelleme : 07.02.2019 Cuma 16:58

İngiltere Merkez Bankası'ndan (BoE) yapılan açıklamada, politika faizinin sabit tutularak  beklentilerle uyumlu şekilde yüzde 0,75 seviyesinde, varlık alımının da  değiştirilmeyerek 435 milyar sterlinde bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada, Para Politikası Kurulu tutanaklarında para politikası  faizinin sabit tutulması kararının oy birliği ile verildiği kaydedildi.

BoE'nin, İngiltere'nin büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 1,7'den  yüzde 1,2'ye, 2020 için de yüzde 1,7'den yüzde 1,5'e indirdiği belirtilen  açıklamada, 2021 yılına ilişkin büyüme tahmininin ise yüzde 1,7’den yüzde 1,9’a  yükseltildiği bildirildi.

Son Para Politikası Kurulu toplantısından bu yana İngiltere’nin AB'den  çıkış sürecine (Brexit'e) ilişkin belirsizliklerin artış gösterdiği, bu  belirsizliklerin ülkenin finansal piyasaları üzerinde baskı oluşturduğu  vurgulanan açıklamada, Brexit'ten kaynaklanan belirsizliklerin hız kesen küresel  ekonomik büyüme ile birleşmesinin de İngiltere'nin yakın dönemli büyümesi  üzerinde baskı oluşturduğuna işaret edildi.

Açıklamada, BoE'nin, 12 ay sonrasındaki enflasyon beklentisini yüzde  2,10’dan yüzde 2,35’e yükselttiği, 24 ay sonrası için ise yüzde 2,12’den yüzde  2,07’ye düşürdüğü, orta vadede de yüzde 2 enflasyon hedefini korumaya devam  ettiği belirtildi.

Bu arada, sterlin/dolar paritesi, bankanın politika faiz kararının  ardından yüzde 0,44 düşüşle 1,2880 seviyesinde işlem görüyor.

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?