Boeing`in ikinci çeyrek geliri arttı

Boeing`in ikinci çeyrek geliri yüzde 11 artışla 24,5 milyar dolara ulaştı.

23.07.2015 Cuma 13:33

Güncelleme : 23.07.2015 Cuma 16:49

Boeing, rekor düzeydeki ticari uçak teslimatlarının sonucu olarak ikinci çeyrek gelirinin yüzde 11 artışla 24,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı. 2015 yılı ikinci çeyrek sonuçları, tahmini maliyetlerin artmasına sebebiyet veren, daha önce 536 milyon dolar olarak açıklanmış olan KC-46 Tanker programına ilişkin vergi sonrası ödemeyi (hisse başı 0,77 dolar) içeriyor. 2015 hisse başı esas faaliyet kazancı (GAAP dışı)* tahmini, hisse başı 8,20-8,40 dolar
aralığındayken 2015'in ikinci çeyreğindeki KC-46 Tanker ödemesinin (hisse başı 0,77 dolar) etkisini yansıtacak şekilde hisse başı 7,70-7,90 dolar aralığı olarak revize edildi.

Bu fark, kısmen güçlü performans tarafından (hisse başı 0,27 dolar) bertaraf edildi. GAAP hisse başı kazanç 7,60-7,8 dolar aralığından 8,10-8,30 dolar aralığına yükseltildi.

Foreks'in haberine göre, Boeing Başkanı ve CEO'su Dennis Muilenburg, "Dünya çapındaki müşterilerimize yaptığımız rekor düzeydeki teslimatlar, sağlam bir gelir artışı sağladı. Genel portföyümüz ve çalışmalarımıza odaklanırken gösterdiğimiz özenin gücü ise çeyrek boyunca önemli derecede bir faaliyet nakit akışı sağladı. Ticari alandaki ve savunma alanındaki üretim programlarımızın güçlü faaliyet performansı, tanker ödemesini kısmen bertaraf etti, hissedarlarımıza nakit sağlayabilmemize olanak sağlayarak onlara olan taahhütlerimizi yerine getirmeye devam etmemizi ve inovasyona ve çalışanlarımıza olan yatırımlarımızı sürdürmemizi sağladı" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Genel olarak baktığımızda, yılın ikinci yarısına ilişkin tahminlerimiz pozitif seyretmeye devam ediyor. Hayati öneme sahip tanker programını planlandığı şekilde yürütebilmek için gerekli kaynaklarımıza yatırım yapıyoruz. Yapılması gerekenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve yaptığımız ek yatırımın programın uzun vadedeki finansal değerine katkıda bulunacağından eminiz. Üretkenlik ve büyümeye odaklanmaya devam ederek, bekleyen geniş kapsamlı işlerimizi karlı bir şekilde teslim etmeye, yeni siparişler almaya ve tüm hissedarlarımıza değer artışı sunmaya devam edeceğiz".
   

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma