BofA ML Merkez Bankası`ndan ne bekliyor?

Bank of America Merrill Lynch, bugün yayınladığı haftalık EEMEA raporunda, TCMB`nin 20 Nisan`da yapacağı toplantıda faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan indirmesini ve politika faizini değiştirmeyerek yüzde 7,50`de tutmasını beklediğini bildirdi.

15.04.2016 Cuma 14:55

Güncelleme : 15.04.2016 Cuma 15:44

Bank of America Merrill Lynch, bugün yayınladığı haftalık EEMEA raporunda, TCMB'nin 20 Nisan'da yapacağı toplantıda faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan indirmesini ve politika faizini değiştirmeyerek yüzde 7,50'de tutmasını beklediğini bildirdi. 

Raporda, Türkiye'ye yatırım güveninin Şubat ortasından bu yana kayda değer iyileşme gösterdiğini belirten BofA ML, Türk varlıklarının arkasından esen pupa rüzgarrında güçlü büyüme, düşük enflasyon v edüşük cari işlemler açığı olduğunu vurguladı. 

Türkiye için 2016 GSYH büyüme tahnminini yüzde 3,5'ten yüzde 3,7'ye yükselten ve ortalama enflasyon tahminini yüzde 9,5'ten yüzde 8,5'e indiren BofA ML, cari işleler açığı tahminini de GSYH'nın yüzde 5,4'ü seviyesinden yüzde 4,7'ye revize etti. BofA ML, yıl sonu için ABD Doları/Türk Lirası paritesi tahminini 3,10'a, ortalama kur tahminini 3,01'e indirdi. 

Yaptıkları tahminlerin cari işlemler açığının yılın ikinci çeyreğinde dip yapacağını ve yıllık GSYH büyüme oranının yılın ikinci yarısında yavaşayacağına işaret ettiğini belirten BofA ML, bunun pozitif sürprizlerin kısa ömürlü olmalarının muhtemel olduğuna işaret ettiğini vurguladı. BofA ML, TCMB gecelik borç verme faizinde Haziran ayına kadar 100-125 baz puan indirim yaptığı takdirdi, yurt içi siyasi risklerin geri gelmesi beklenen yaz ayları boyunca Türk varlıkları için bel bağlanacak çok az şey kalacağını savundu.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak