BoJ para politikasını değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası, politika faizini değiştirmeyerek yüzde eksi 0,1`de bırakırken, parasal tabanın yıllık 80 trilyon yen artırılması programını da sabit tuttu.

09.03.2018 Cuma 09:50

Güncelleme : 09.03.2018 Cuma 17:02

Japonya Merkez Bankası (BoJ), faizlerde ve Getiri  Eğrisi Kontrollü Parasal Genişleme politikasında değişikliğe gitmedi. 
 
BoJ'un dün başlayan ve bugün sona eren para politikası toplantısında  alınan kararlar açıklandı.
 
Buna göre, banka, politika faizini değiştirmeyerek yüzde eksi 0,1'de  bırakırken, parasal tabanın yıllık 80 trilyon yen artırılması programını da sabit  tuttu. Söz konusu karar, 1'e karşı 8 oy ile alındı. Karara karşı oy kullanan kişi  ise yine Goushi Kataoka oldu.
 
Karar metninde, bankaya üye olduğu Eylül 2017'den bu yana karşı oy  kullanan Kataoka'nın, bankanın iç faktörlerden dolayı fiyat istikrarı hedefine  ulaşma zamanında bir erteleme yaşanması durumunda ek gevşeyici önlemler alınması  gerektiğini belirttiği bildirildi. 
 
Kataoka'nın, ABD ekonomisinde tüketim vergisi artırımı ve olası bir  ekonomik gerileme dönemi gibi risk faktörlerini de hesaba katarak muhalefet  yaptığı bildirildi.
 
"EKONOMİ ILIMLI ŞEKİLDE GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR"
 
BoJ'un karar metninde, Japonya ekonomisinin ılımlı bir şekilde  genişlemeye devam ettiği belirtilerek, bunda gelirden harcamaya kadar güzel bir  döngünün etkili olduğu kaydedildi.
  
Yurt dışı ekonomilerin güçlü bir şekilde devam ettiği aktarılan  metinde, bu kapsamda ihracatın yükselen bir trendde olduğunun altı çizildi.
 
Metinde, iç talep tarafında sabit iş yatırımlarının güçlü kar ve iş  hassasiyetindeki iyileşmenin etkisiyle artmaya devam ettiği aktarılarak, şunlar  ifade edildi:
 
"Japonya ekonomisinin, son derece esnek finansal koşullar ve hükümetin  geniş ölçekli teşvik tedbirleri sayesinde büyümeye devam etmesi muhtemel. 2018  mali yılında potansiyelin üzerinde bir hızda büyümenin korunacağını düşünüyoruz.  BoJ, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşana kadar Getiri Eğrisi Kontrollü Parasal  Genişleme politikasına devam edecek. Banka, hem finansal koşullar hem de ekonomik  faaliyet ve fiyat gelişmelerini göz önünde bulundurarak, fiyat istikrarı hedefine  ulaşma yönündeki ivmenin korunması amacıyla gerektiğinde uygun politika  ayarlamalarını yapacaktır."
 
  

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü