Booking.com`un ihtiyati tedbirin kaldırılması talebi reddedildi

Türkiye`deki faaliyetleri tedbiren durdurulan online otel rezervasyon portalı booking.com ile ilgili "haksız rekabet" davasında, davalı tarafın teminat karşılığında ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına ilişkin yaptığı talebin reddedildiği öğrenildi.

11.07.2018 Cuma 12:06

Güncelleme : 11.07.2018 Cuma 17:50

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen, Türkiye'deki  faaliyetleri tedbiren durdurulan online otel rezervasyon portalı booking.com ile  ilgili "haksız rekabet" davasında gelişme yaşandı.
 
Davalı booking.com'un site hakkında verilen ihtiyati tedbir kararının  mahkeme tarafından belirlenecek bir teminat karşılığında kaldırılmasına ilişkin  yaptığı ikinci talebin, mahkemece reddedildiği ortaya çıktı.
 
Mahkemenin kararında, teminat karşılığı tedbir kararının  kaldırılmasının bu aşamada mümkün olmayacağı belirtilerek, bilirkişi raporunun  beklenmesi gerektiği, varsa zararın rapor ile belirleneceği vurgulandı.
  
Söz konusu kararın gerekçesinin de yazıldığı ve yeniden istinafa  gönderileceği belirtildi.
 
Bu arada, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada,  bilirkişi raporunun beklendiği ancak raporun henüz mahkemeye ulaşmadığı  öğrenildi.
 
DAVANIN GEÇMİŞİ
 
Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) avukatları, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet  gerçekleştirdiği iddiasıyla online rezervasyon portalı booking.com aleyhine  faaliyetlerinin durdurulması talebiyle dava açmıştı.
 
Davayı 29 Mart 2017'de kabul eden mahkeme, booking.com şirketinin,  internet adresi üzerinden ve oluşturulacak başka bir adres üzerinden,  Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık  edilmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri ve  İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılmasına karar vermişti.
 
Davalı booking.com'un avukatları, Türkiye'deki faaliyetlerin tedbiren  durdurulması kararına itiraz etmiş, itirazı değerlendiren mahkeme, 26 Mayıs  2017'de verdiği kararla, bu itirazları reddetmişti.
 
Mahkeme ayrıca bir önceki celse, İstanbul, Marmara ve Boğaziçi  üniversitelerinin vergi ve ticaret hukuku konularında uzman öğretim üyeleri  arasında belirlenecek bilirkişi heyeti tarafından rapor düzenlenmesine karar  vermişti.

"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL? 

Borsa yatay açıldı