`Borç yapılandırma gündemde değil`

Almanya Başbakanı Merkel, "Yunanistan için 3. kurtarma programını konuşmadık, borç yapılandırma gündemde değil" diye konuştu.

23.06.2015 Cuma 09:13

Güncelleme : 23.06.2015 Cuma 10:34

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan ile yapılacak herhangi bir kurtarma anlaşmasını, Atina hükümetinin en azından bir yıllık bir süreç için nasıl finanse edileceği konusunda belirli bir görünürlük sunması gerektiğini söyledi.

Euro Bölgesi liderler zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkel, "Bugünkü zirvede Yunanistan için üçüncü bir kurtarma programını görüşmedik. Yunanistan için borç yeniden yapılandırma veya buna benzer birşel gündemde değil. İkinci kurtarma programından kalan para ile ne yapılacağı üzerinde çalışmaya ihtiyaç var. Yunanistan'ın en az bir yıllık süredeki finansmanı konusunda bir görünürlük sağlanmalı" diye konuştu.

Yunanistan'ın sunduğu yeni önerilerin daha fazla müzakere için iyi bir başlangıç noktası olduğunu belirten Merkel, "Ancak hala yapılması gereken çok iş var ve zaman çok kısa.

Euro BÖlgesi maliye bakanlarının Yunanistan'ın finansmanı konusunda kararları Çarşamba akşamı yapılacak toplantıda alabileceklerini umuyorum. Ancak gerektiğitakdirde Euro Bölgesi liderleri de perşembe günkü zirvede bu konuya yeniden müdahil olabilirler" dedi.

Merkel ayrıca, varılacak bir anlaşmanın Euro Bölgesi ülkelerindeki parlamenterlerin onayına gönderilmeden önce Yunan parlamentosu tarafından kabul edilmesi gerektiğini de vurguladı.

"
En Çok Okunan Haberler

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum