Borsa, ilk seansı düşüşle tamamladı

03.02.2015 Cuma 12:49

Güncelleme : 03.02.2015 Cuma 12:49

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ilk seansı  önceki kapanışa göre 647,19 puanlık düşüşle 89.065,60 puandan tamamladı.

 


Borsa İstanbul'da işlem gören pay piyasaları ilk seansta dünkü  kapanışa göre ortalama yüzde 0,72 değer kaybetti, toplam işlem hacmi 2 milyar  lira olarak gerçekleşti. İlk seansta bankacılık endeksi yüzde 1,20, holding  endeksi yüzde 0,35 düşüş kaydetti. En fazla kazandıran sektör endeksi ise  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bu sene sektöre iki önemli destek verileceği  açıklamaları ile yüzde 0,91 artan "turizm" oldu.

 

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, TÜİK tarafından açıklanan  ocak ayı TÜFE verisinin piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 1,10 artmasının  ardından düşüşe geçti. Yıllık enflasyonun yüzde 8,17'den yüzde 7,24'e  gerilemesine karşın, düşüşün 1 puanın altında olması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez  Bankası'ndan (TCMB) yapılan açıklamada gelişmelerin 24 Şubat 2015 tarihindeki  Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında değerlendirileceğini bildirmesiyle  faiz indirimine ilişkin beklentiler ötelendi.

 

Yarın ara PPK toplantısı yapılmayacağının anlaşılması ile döviz  kurlarının ve BIST 100 endeksinin gerilediğini belirten analistler, 2,42  seviyelerinde dengelenen dolar/TL'nin 2,41'in altına gerilemesi durumunda BIST  100 endeksinin tekrar pozitife dönebileceğini tahmin ediyor.

 

Enflasyon verilerinin ardından TCMB tarafından yapılan açıklamada,  PPK'nın enflasyon görünümünü 24 Şubat toplantısında detaylı bir şekilde ele  alacağı, uygulanmakta olan temkinli para ve likidite politikaları sonucunda  enflasyon göstergelerinin iyileşmeye devam ettiği belirtildi.

"
En Çok Okunan Haberler

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?