Borsa İstanbul için tarihi gün

08.04.2014 Cuma 08:27

Güncelleme : 08.04.2014 Cuma 08:27

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'un Birincil Veri Merkezi ve Veri Ekranı'nın yeni yüzünü tanıttı.


Borsa İstanbul için tarihi bir gün yaşandığını belirten Turhan, “Türkiye'de 'Borsa' deyince herkesin gözünün önünde işlem salonunda çalışan brokerlar ve karşı cephede dijital bir pano canlanır. Bu dijital panonun teknolojisi oldukça durağan statik bir görüntüydü, yapılan çalışmalar da yeterli şekilde başarılı olmuyordu. Seans salonuna kurulan datawall ile birçok ekranın güçlü bilgisayarlar vasıtası ile tek bir ekran gibi davranması sağlanarak büyük bir görüntü elde edildi” diye konuştu.


Yeni sistem ile klasik analog teknolojiden, dijital teknolojiye geçtiklerini ifade eden Turhan, “Borsa İstanbul'un görünen yüzünü de İstanbul Uluslararası Finans projemiz çerçevesinde yeniliyoruz.


İkinci aşamada ise seans salonunu yenileyeceklerini belirten Turhan, “Bunun için çalışmalarımıza haziran ayında başlayacağız. Sonbahardan önce bitmiş olacak dedi.


Dünyanın önde gelen borsalarının ve finans merkezlerinin verilerinin datawall’da yer alacağını belirten Turhan, “İstanbul artık Londra, Singapur, Tokyo, New York gibi finans merkezlerinin verilerini paylaştığı gibi kendi verilerini de oraya gönderebilecek şeklinde konuştu. Turhan, merkezin yatırım kuruluşlarının küçük bir yatırım ofisi olarak kullanabilecekleri yer olacağını kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum