Borsa İstanbul`dan dolar vadeli işlem sözleşmelerine ilişkin düzenleme

Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası`nda (VİOP) dolar/TL sözleşmelerinin, aynı anda işlem gören vade sayısını 16`ya çıkarma kararı aldı.

06.08.2020 Cuma 13:14

Güncelleme : 07.08.2020 Cuma 09:56

Borsa İstanbul tarafından üyelere gönderilen duyuruda, VİOP'ta  yarından itibaren, dolar/TL vadeli işlem sözleşmelerinde işlem gören vade  sayısının 16 aya çıkarılacağı kaydedildi.

VİOP'ta halen dolar/TL vadeli işlem sözleşmelerinin, vade döngü  aylarının şubat, nisan, haziran, ağustos, ekim ve aralık olduğu, içinde bulunulan   ay, takip eden ay, sonraki ilk 3 döngü ayı ve aynı yılın aralık ayı  olmak üzere  toplam 6 vade ayında işlem gördüğü kaydedildi.

6 vade ayını  tamamlamak için gerektiğinde bir sonraki takvim yılının  aralık vadeli  işlem sözleşmelerinin de ayrıca işleme açıldığı anımsatılan  duyuruda, "Yapılan değerlendirme sonucunda 7 Ağustos 2020 tarihinden itibaren  dolar/TL vadeli işlem sözleşmelerinde aynı anda içinde bulunulan ay ve  takip  eden 15 ay olmak üzere toplam 16 ayın işleme açılmasına karar  verilmiştir."  ifadeleri kullanıldı.

Analistler, döviz kuru pozisyonlarını hedge etmek (dalgalanmalardan  korunmak) isteyen kişi ve kurumların VİOP'ta dolar/TL sözleşmelerini  kullanabildiğini, vade sayısının artmasının bu yatırımcılara esneklik  sağlayacağını kaydetti.

Döviz kuruna ilişkin koruma amaçlı işlemlerde planlama ve esnekliğin  önemli olduğuna işaret eden analistler, artan vade sayılarının bu alanda işlem  hacmi ve derinliği de artırabileceğini söyledi.
"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı