Borsa skoru: BJK 1-0 Galatasaray

Beşiktaş, yılın son derbisinde Galatasaray`ı 2-1 mağlup ederek liderliği elinden bırakmazken, borsada da Galatasaray`a fark attı. Beşiktaş hisseleri primli seyrederken, Galatasaray hisseleri ekside.

15.12.2015 Cuma 09:49

Güncelleme : 15.12.2015 Cuma 18:20

AYŞE EKİN GÜNDÜZ/UZMANPARA

Beşiktaş, yılın son derbisinde Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek liderliği elinden bırakmazken, coşku yeşil sahaları aşıp borsaya da yansıdı. Derbinin ardından Beşiktaş hisseleri yüzde 1'e yakın primli açılış yaparken, Galatasaray hisseleri ise güne ekside başladı.

Saat 10:44 itibariyle Beşiktaş hisseleri borsada yüzde 0.49 yükselişle seyrederken, Galatasaray hisseleri ise yüzde 1.64 düşüşle işlem görüyor.

Konuya ilişkin UZMANPARA'ya değerlendirmede bulunan ALB Forex analisti ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk, dün akşam Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ve Beşiktaş’ın 2-1 üstünlüğüyle sona eren derbinin ardından spor hisselerinde derbi sonucunun etkisinin görüldüğünü söyledi.

FUTBOL HİSSELERİNDE YARIŞ DEVAM EDECEK!

Beşiktaş hisselerinin derbi sonrası yeni güne yüzde 1’e yakın yukarı yönlü açılışla başlarken, Galatasaray hisselerinin ise yeni güne yüzde 0.46 değer kayıplarıyla başladığını hatırlatan Baştürk "Ancak Galatasaray hisselerindeki kayıplar açılıştan sonra yüzde 2’nin üzerine yükseldi. Özellikle Mustafa Denizli geldikten sonra istenilen futbolun bir türlü ortaya konulamaması ve dünkü mağlubiyetin ardından Beşiktaş’ın 9, Fenerbahçe’nin ise 8 puan gerisinde kalan Galatasaray’da şampiyonluk şansının azalması hisse hareketlerine direkt olarak yansıdı. Önümüzdeki süreçte özellikle futbol hisselerinde şampiyonluk yarışının etkisini hissediyor olacağız. Alınan galibiyet ve mağlubiyetlere paralel olarak fiyatlamalar görebiliriz" dedi.   

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbide Galatasaray, 54.dakikada Sneijder ile öne geçti. Siyah beyazlı takım 2 dakika sonra Mario Gomez'le beraberliği yakalarken, 74. dakikada Gökhan Töre'nin golüyle rakibini 2-1 yenerek 35 puanla liderliğini sürdürdü.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak