Borsada kan kaybı hızlandı!

Borsa İstanbul 100 endeksi, haftaya yüzde 2,50 düşüşle 80.755,89 puandan başladı. BIST 100 endeksi saat 11:50 itibariyle yüzde 5`in üzerinde düşüşle 78.615 puandan işlem görüyor.

18.07.2016 Cuma 09:31

Güncelleme : 18.07.2016 Cuma 12:11

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 2,50  düşüşle 80.755,89 puandan başladı. BIST 100 endeksi saat 11:50 itibariyle yüzde 5'in üzerinde düşüşle 78.615 puandan işlem görüyor.

Açılışta, BIST 100 endeksi 2.069,47 puan azalırken bankacılık endeksi  yüzde 1,97, holding endeksi yüzde 3,25 geriledi. Tüm sektör endeksleri düşerken  en çok değer kaybeden yüzde 16,74 ile "madencilik" oldu.

Cuma günü hafta boyunca etkili olan yükseliş eğilimini koruyan BIST 100 endeksi, yüzde 0,29 artışla 82.825,369 puandan kapanmıştı.

Analistler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin  ardından piyasalarda volatilitenin arttığını ancak bunun kalıcı olmasının  beklenmediğini ifade ediyor.

Cuma akşamı gerçekleştirilen FETÖ darbe girişiminin ardından uluslararası piyasalarda 3,05'i gören dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez  Bankasının (TCMB) aldığı önlemler ve özellikle Başbakan Yardımcısı Mehmet  Şimşek'in açıklamaları ile düşüşe geçerek 2,93ün altına kadar geriledi.

Analistler, darbe girişiminin ardından güçlenen demokrasi algısı ve  tüm vatandaşların güç birliği ile girişimin sonuçsuz kalmasının, piyasalara  olumsuz etkiyi sınırlayabileceğini belirtiyor. Şimşek, yaptığı açıklamada  "Mesajımız çok açık ve net, panik yapmaya gerek yok, sakin olmak lazım. Çok hızlı  bir şekilde işimizin başına döndük. Türkiye'de değişen tek şey varsa o da  demokrasimiz daha da güçlendi." diye konuştu.

TCMB'den yapılan duyuruda ise finansal piyasaların etkin işleyişinin  sürdürülmesi amacıyla bazı tedbirler alındığı belirtilerek, "Merkez Bankası  tarafından bankalara gerekli likidite limitsiz olarak sağlanacaktır." ifadelerine  yer verildi. Bankalara sağlanan gün içi likidite imkanının komisyon oranının  sıfır olarak uygulanacağı kaydedilen duyuruda, piyasa derinliği ve fiyat  oluşumlarının yakından izleneceği, gerekli görülmesi halinde finansal istikrarı  korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemlerin alınacağı vurgulandı.

BIST 100 endeksinin 79.700 seviyesinin orta ve uzun vadeli teknik  görünüm açısından önemli destek konumunda olduğunu dile getiren analistler, hafta  genelinde yarınki TCMB ve perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz  kararlarının takip edileceğini dile getiriyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsada yeni rekor