Brent petrol 53 dolara yaklaşıyor

Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk işlem gününde 52,52 dolar seviyesinde işlem görüyor.

28.08.2017 Cuma 08:18

Güncelleme : 28.08.2017 Cuma 16:15

Brent petrolün varil fiyatı cuma günü 52,30 dolardan güne başlamış ve  gün içinde en yüksek 52,65 doları görmüştü. Bu sabah 52,59 dolardan güne başlayan  Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.07 itibarıyla yüzde 0,13 azalışla 52,52  seviyesinden işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün  varili ise 47,67 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, geçen hafta meydana gelen Harvey kasırgasının  Meksika Körfezi'ndeki petrol endüstrisini aksatabileceği kaygısıyla yükselmişti.  Fiyatlar, kasırgadan etkilenen bölgelerde petrol üretiminin durdurulmasıyla  artmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Güvenlik ve Çevre Uygulama  Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Meksika Körfezi petrol üretiminin  yaklaşık yüzde 22'sinin kasırgadan dolayı çevrimdışı olduğu bildirilirken  cumartesi günü ise üretimin bir miktar arttığı kaydedildi.

Öte yandan, cuma günü açıklanan ve ABD'nin petrol endüstrisi görünümü  ve kısa dönem ham petrol üretimi hakkında gösterge kabul edilen petrol sondaj  kulesi sayısı ise 4 adet azalarak 759’a geriledi.

Küresel piyasalarda, ABD temmuz ayı toptan eşya stokları ve ağustos  ayı Dallas Fed imalat aktivite endeksi verileri izlenecek.

Petrol piyasalarında ise bu hafta ABD'de yaşanan kasırganın piyasa  üzerine etkileri ile haftalık veriler takip edilecek.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 52,16 ile 52,19 dolar  aralığının direnç, 52,10 ile 52,13 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak  izlenebileceğini belirtiyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı