Brent petrol zirvelerin altında tutundu

Brent petrolü, Türkiye`de başarısız darbe girişimi sonrası petrol akışının sürmesi ile birlikte, Cuma zirvelerinin altında tutundu.

18.07.2016 Cuma 11:32

Güncelleme : 18.07.2016 Cuma 13:47

Brent petrolü, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından yukarı yönde hareket ettikten sonra, Rusya'dan ve Irak'tan gelen petrolün Akdeniz'e geçiş kavşağındaki ülkede akışın sürmesi ile birlikte, bu zirvelerin altında tutundu.

Vadeli petrol kontratları Londra'da yüzde 0.4 yukarıda seyretmesine karşın, Cuma günkü darbe girişiminin potansiyel arz kesintilerine ilişkin endişeleri artırmasının ardından gördüğü seviyelerin altında kaldı. Enerji Bakanlığı'ndan basına açıklama yapılmama kuralı nedeniyle ismini vermeyen bir yetkiliye göre, Petrol tankerleri Türkiye'deki limanlardan yükleme ve yük boşaltma işlemlerini yapıyor ve komşu ülkelerden petrol, tankerler ve boru hatları yoluyla gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başarısız darbeye teşebbüs edenlerin cezalandırılacaklarını söyledi.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Durumla ilgili bariz endişeler var," dedi ve "Bu gibi durumlarda genellikle olduğu üzere, piyasa gelişmeleri belirsizlik ve arza yönelik tehdit olarak algılıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Eylül vadeli Brent petorlü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 34 sent yükselşle varil başına 47.95 dolara kadar çıktıktan sonra, Hong Kong saati ile 13:26'da 47.81 dolara geldi. Fiyatlar Cuma günü darbe girişimi sonrası 48.25 dolara kadar tırmandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Eylül vadeli Batı Teksas petrolüne (WTI) göre 1.11 dolar primli seyretti.

Ağustos vadeli WTI, Nymex piyasasında, 2 sent yükselerek varil başına 45.97 doalra ulaştı. Kontrat Cuma günü yüzde 0.6 yükselerek 45.95 dolara geldi. Fiyatlar bu yıl yüzde 24 arttı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak