`Brexit müzakereleri tartışmalı olacak`

Fitch Ratings’in Ülke Notları Yöneticisi James McCormack, "Müzakereler hızlı başlasa da uzun ve tartışmalı olacak; muhtemelen zaman zaman duracak" dedi.

08.07.2016 Cuma 08:55

Güncelleme : 08.07.2016 Cuma 12:34

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Ülke Notları Yöneticisi James McCormack, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasına (Brexit) ilişkin müzakerelerin fiilen başladığını belirterek, "Müzakereler hızlı başlasa da uzun ve tartışmalı olacak; muhtemelen aksamalara ve iptallere maruz kalacak hatta zaman zaman duracak" dedi. BloombergHT'de yer alan habere göre McCormack, Fitch Ratings’in sitesinde yayımlanan “Küresel Perspektifler” adlı makalesinde Brexit müzakerelerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere’nin AB’den ayrılacağının kesinleşmesine rağmen çıkış sürecinin hala belirsizliğini koruduğuna dikkati çeken McCormack, makalesinde şunları kaydetti:

“Zamanlama kritik bir mesele. İngiltere için ekonomiyi etkileyen belirsizliğin ne kadar süreceğini ve ayrılığın yararlarını taahhüt edenlerin bunları elde edip edemeyeceğini zamanlama belirleyecek. AB için uzun ve mücadeleci bir müzakere süreci, Avrupa Projesi’nin temeli olan entegrasyonun inşası için gerekli olan ivmeyi desteklemeyecek.”

'MÜZAKERELER BAŞLADI'

McCormack, üye bir devletin AB'den ayrılmasına yönelik süreci belirleyen 50. maddenin henüz uygulamaya sokulmamasının ve İngiltere Başbakanı David Cameron’un görevini bırakacak olmasının müzakerelerin başlamasını geciktirdiği görüşüne katılmadığını belirterek, “Birleşik Krallık ve AB aslında halihazırda müzakere ediyorlar” yorumunu yaptı.

Müzakerelerin fiili olarak 24 Haziran’da gerçekleşen referandum sonucunun belli olmasıyla başladığını savunan McCormack, Cameron’un 28-29 Haziran tarihlerinde düzenlenen AB Zirvesi’nden erken ayrılmasını “tarafların müzakere masasında yerlerini almasının” işareti olarak değerlendirdi.

McCormack, “Diplomasinin nüanslarla dolu dünyasında, AB liderlerinden gelen herhangi bir açıklama resmi pozisyonlarını belirleme, güçlendirme veya müzakerelerin esneklik sınırlarını çizme niyetini taşıyor” görüşünü paylaştığı makalesinde müzakerelerdeki en önemli konuların göçmenlik ve Avrupa piyasalarına erişim olacağını öngördü.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak