`Brexit sancılı olacak`

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, İngiltere`nin Avrupa Birliği`nden ayrılması sürecinin sancılı olacağının çok net olduğunu belirtti.

09.10.2019 Cuma 13:42

Güncelleme : 10.10.2019 Cuma 10:37

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, İngiliz yayın kurumu BBC'ye Washington'da değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere'nin AB'den ayrılması sürecinin sancılı olacağının çok net  olduğunu belirten Georgieva, Brexit'in sadece İngiltere ve AB ekonomilerini  değil, bu ekonomilerle iş yapan düşük gelirli ekonomileri de etkileyeceğini  kaydetti.

Brexit'in etkilerinin azaltılması için elde fazla seçenek bulunmadığını ifade eden Georgieva, "Çok fazla seçenek yok. Ya borçlanmayı  artıracaksınız ya da vergileri artırma yoluna gideceksiniz." ifadelerini  kullandı.

Georgieva, IMF'nin Brexit'in İngiltere dışındaki olası etkileri  konusunda endişeli olduğunu dile getirerek, "Dikkate değer şekilde Avrupa ve  İngiltere'ye bağımlı düşük gelir grubuna ait ülkeler konusunda özellikle  endişeliyim. Maalesef bu (Brexit) iyi bir haber değil. Büyümeyi yavaşlatan birçok  unsurun birleştiği bir zamana denk geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

IMF verilerine göre, küresel ekonominin yaklaşık yüzde 90'ında  ekonomik yavaşlamanın görüldüğünü ifade eden Georgieva, küresel ticaret gerilimlerinin ticaret büyümesini durma noktasını getirdiğini, imalat ve  yatırımların zarar gördüğünü vurguladı.

Georgieva, "En çok zarar veren gümrük vergilerinin doğrudan zararı  değil, asıl zarar veren güvenin yok olması." ifadesini kullandı.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma