BTK idari yaptırımlarında düzenleme

Elektronik haberleşme hizmeti sunan, şebeke sağlayan ve alt yapısını işleten şirketlere, yetkilendirme devri, hisse devri, birleşme veya devralmaya ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde idari para cezası uygulanacak.

25.05.2019 Cuma 10:24

Güncelleme : 27.05.2019 Cuma 10:06

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun İdari Yaptırımlar  Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de  yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yetkilendirme çerçevesinde elektronik haberleşme hizmeti  sunan, şebeke sağlayan ve alt yapısını işleten şirketlere, yetkilendirme devri,  hisse devri, birleşme veya devralmaya ilişkin yükümlülüklerle acentelik ve diğer  iş modellerine ilişkin yükümlüklerini yerine getirmemeleri halinde idari para  cezası uygulanacak.

Teknik altyapının kurulması, iletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda  alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesine ilişkin ihlaller, milli  güvenlik, kamu düzeninin ihlali, haberleşmenin engellenmesi ve gizliliğine  dokunulması, kamu hizmetinin gereği gibi yürütülmemesi durumları dışında  yetkilendirmesi iptal edilen şirketlerle söz konusu şirket hisselerinin en az  yüzde 10'una sahip ortaklar, yönetim kurulu üyeleriyle tüzel kişiliği idareye  yetkili kişiler tarafından kurulmuş şirketler iptal edilen yetkilendirme  konusunda 3 yıl süreyle yeniden yetkilendirilmeyecek. Bu sürenin sonunda yeniden  yetkilendirme için ilgili mevzuat hükümlerinin yanı sıra iptal sebebinin ortadan  kalkması şartı aranacak.

Yönetmelik hükümlerinin zaman bakımından uygulanmasıyla ilgili olarak  5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili hükümleri kıyasen uygulanacak. İhlalin  yıllara yaygın olması durumunda tespit edildiği yıl içinde yürürlükte bulunan  yönetmelik hükümlerine göre idari yaptırım uygulanacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma