Buffet`tan 600 milyon dolarlık fintech yatırımı

Fintechlere yatırım furyasına katılan son isim ise dünyanın en zengin üçüncü kişisi olarak bilinen ABD`li ünlü yatırımcı Warren Buffet oldu. Buffet`ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway, gelişmekte olan piyasalar üstünde çeşitli çalışmalar yürüten iki farklı fintech şirketine toplamda 600 milyon dolar değerinde yatırım yaptı.

02.11.2018 Cuma 09:05

Güncelleme : 02.11.2018 Cuma 15:55

Son dönemin yükselen yıldızı fintechler genç girişimcilerin olduğu kadar "yaşlı kurt"ların da dikkatini çekmeye başladı. Fintechlere yatırım furyasına katılan son isim ise dünyanın en zengin üçüncü kişisi olarak bilinen ABD'li ünlü yatırımcı Warren Buffet oldu. Buffet'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway, gelişmekte olan piyasalar üstünde çeşitli çalışmalar yürüten iki farklı fintech şirketine toplamda 600 milyon dolar değerinde yatırım yaptı. Berkshire Hathaway'in sene başında 2018 yılı içinde satın almalar için 116 milyar dolar yatırım bütçesi ayırdığını açıklanmıştı. Ünlü yatırımcı Buffett'ın kişisel serveti ise Bloomberg Milyarderler endeksine göre 87 milyar dolar.
 
HİNDİSTAN VE BREZİLYA'YA YATIRIM
 
Berkshire Hathaway’in yaptığı yatırımların ardında şirketin iki portföy yöneticisinden biri olan Todd Combs'un yattığı ifade edilirken, çeşitli kaynaklara göre Berkshire, Hindistan’ın en büyük mobil ödeme servisi olan Paytm’in ana şirketinden yaklaşık 300 milyon dolarlık hisse satın aldı. Berkshire’ın yaptığı diğer yatırımın ise hacim bakımından Brezilya’nın en büyük dördüncü ödeme işleyicisi olan StoneCo’nun düzenlediği IPO’da yüklü miktarda hisse satın alması olduğu ifade ediliyor. Şu ana dek, Coca-Cola başta olmak üzere kurumsal ve köklü firmalara yatırım yapan Berkshire’ın attığı bu adımları şaşırtıcı bulan analistler, Buffett, bir süre önceki yorumlarında teknoloji sektöründeki yatırımlardan pek anlamadığını söylediğini hatırlatıyor. Berkshire’ın portföy yöneticilerinden olan Combs'un şirketin faaliyetlerini genişletme konusunda kararlı olduğu vurgulanırken, Berkshire’ın yatırım yaptığı Stone ve Paytm adlı şirketlerin, yerel piyasalarında epey önemli bir rol oynadığının altını çiziliyor.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma