Buffett`ın 3 altın kuralı!

Dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan milyarder Buffett`ın kendisini başarıya taşıyan üç alışkanlığın öğrenmeyi bırakmamak, sabır ve faydalı olana önem vermek olduğunu söyledi.

25.03.2015 Cuma 14:29

Güncelleme : 25.03.2015 Cuma 14:29

Dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan ABD'li efsane milyarder Warren Buffett'ın kendisini başarıya taşıyan üç alışkanlığı açıklandı.

CNNMoney sitesinde yer alan bir analizde, Buffett'ı başarıya taşıyan üç alışkanlığı sıralandı.

ÖĞRENMEYİ ASLA BIRAKMAMAK
 
Berkshire Hathaway'ın hissedarlarına gönderdiği 50. yıl mektubunda, aynı zamanda Buffett'ın sağ kolu da olan şirketin başkan yardımcısı Charlie Munger'a göre, Buffett'ın kesinlikle takip edilmesi gereken ilk özelliği öğrenmeyi hiçbir zaman, hiçbir koşulda bırakmaması. Munger, mektupta, "Buffett, Roger Federer'in kendisini teniste başarıya taşıyan aynı nedenle başarılı oldu" dedi.

SABIR ÇOK ÖNEMLİ

Analizde, Buffett'ın diğerlerinden farklı olmasını sağlayan temel alışkanlıklarından ikincisi sabrı olarak gösterildi.  Buffett bu özelliğini kendisi şöyle açıklamıştı: "Well Fargo'nun hisselerini geçen yıl aldık. Ama elimizdeki en büyük hisselere bakarsak; Coca-Cola'daki son pozisyon değişikliğimiz 1994'teydi. American Express'te 1998'te hareket ettik, Gilette'teki hisseleri 1989'da, Washington Post'taki hisseleri 1973'te, Moodys hisselerini ise 2000'de satın aldık. Borsacılar bizi pek sevmez."

GEREKLİ VE FAYDALI OLANA ÖNEM VERİN

Buffett'ın takip edilecek son özelliğinin, şirket ve o anki durum için en gerekli ve faydalı olana önem vermek olduğu belirtildi. Analize göre, Buffett'ın 2009'da kendisinin yerine geçecek isimlere yönelik yaptığı bir açıklama konuyu çok iyi açıklıyor: "Eğer ben o Ajit Latin (Berkshire Hathaway'ın sigorta birimi başkanı ve şimdinin CEO'su) batan bir gemideysek, Ajit'i kurtarmak için yüzün."

 

"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL? 

Borsa yatay açıldı