Bundesbank’tan `büyüme riski` uyarısı

Almanya Merkez Bankası Bundesbank, Almanya’da finansal sistemdeki oynaklıkların genişlemeye devam ettiği ve ekonomik büyümede risklerin önemli ölçüde arttığı uyarısında bulundu. Rapora göre, uzun süre devam eden ekonomik büyüme Almanya`da gayrimenkul fiyatlarını yukarı çekerek, gerekenden fazla değerli olmasını sağladı.

14.11.2018 Cuma 16:50

Güncelleme : 15.11.2018 Cuma 12:37

Bundesbank, 2018 Yılı Mali İstikrar raporunu yayımladı. Rapora göre, uzun süre devam eden ekonomik büyüme Almanya'da gayrimenkul fiyatlarını yukarı çekerek, gerekenden fazla değerli olmasını sağladı.Raporda, "Banka kredilerinin temerrüde düşmesiyle, gayrimenkul fiyatlarının yeniden belirlenmesiyle ve kredi faiz oranlarının değişmesiyle ekonomideki gerilemenin daha da kötüleşmesi halinde, bankaların sermaye tamponlarının yeterli olmayacağı" ifadelerine yer verildi.
 
Merkez bankasının uyarısının, Almanya ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 daralmasından sonra gelmesi dikkati çekti.
 
İran’a karşı uygulanan yaptırımlar, İngiltere’nin AB’den ayrılışı (Brexit), Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) ticaret ihtilaflarını çözmede yetersiz kalması, küresel ticaretteki kural dışı tarifeler, İtalya'nın borçları ve bütçe tartışması, ABD-Çin ve Avrupa arasındaki ticaret tartışmaları önümüzdeki yıl da Alman ekonomisini etkileyecek gelişmeler olarak görülüyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma