Burgan Bank ve Ak Portföy işbirliğine imza attı

Burgan Bank, müşterilerine sunduğu yatırım ürünleri gamına, Ak Portföy Yönetimi’nin yatırım fonlarını da ekledi.

14.07.2015 Cuma 11:57

Güncelleme : 14.07.2015 Cuma 17:49

Burgan Bank, Türkiye Elektronik Fon Dağıtım (TEFAS) Platformu’nun hayata geçmesi ve platform üyesi kurumlar arasında aktif dağıtım anlaşmasının imzalanmasının mümkün hale gelmesi sayesinde, Ak Portföy Yönetimi  A.Ş. ile önemli bir işbirliğini hayata geçirdi.

Burgan Bank’ın, geçtiğimiz yıllarda EMEA Finance, Word Finance gibi uluslararası kuruluşlar tarafından en iyi portföy yönetim şirketi seçilen Ak Portföy ile gerçekleştirdiği ortaklık sayesinde, bankanın müşterilerine sunduğu ürün gamı zenginleşiyor. Burgan Bank, söz konusu ortaklık ile Ak Portföy Yönetimi’nin kurucusu ve yöneticisi olduğu yatırım fonlarını aktif dağıtım anlaşması ile müşterilerine sunacak.

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç  “Burgan Bank olarak, 2014’te olduğu gibi 2015 yılında da bankacılık sektörünün üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek sürdürülebilir kârlılık konusundaki istikrarımızı sürdürmekteyiz. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en güçlü bankalarından biri olan ana hissedarımız Burgan Bank Grubu’nun sinerjisi ve desteği ile yatırımlarımıza, hizmet ve ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. TEFAS Platformu’nun hayata geçmesinin ardından da Türkiye’nin en iyi yatırım fonu şirketlerinden Ak Portföy ile Burgan Bank’ın yenilikçi ve hızlı hizmet anlayışını birleştirerek müşterilerimize daha geniş bir ürün gamı sunma fırsatını yakalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Burgan Bank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Pınar Kuriş de şöyle konuştu: “Burgan Bank olarak  müşteri odaklı ve yenilikçi hizmetlerimizi geliştirmeye, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak başarılı ortaklıklar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bankamız, deneyimli ve dinamik kadrosu ile müşterilerimize pek çok yatırım ürünü sunmaktadır. TEFAS Platformu kapsamında Ak Portföy ile hayata geçirdiğimiz işbirliği sayesinde müşterilerimize sunduğumuz yatırım alternatiflerini çoğaltmış olmaktan büyük memnuniyet duymaktayız.” 

Ak Portföy Yönetimi A.Ş Genel Müdürü Dr. Alp Keler ise imzalanan anlaşmaya ilişkin, “Ak Portföy olarak tasarruf sahiplerine, özel sektör tahvillerinden altın ve emtiaya, dünyanın çeşitli bölgelerindeki hisse senetlerinden faizsiz enstrümanlara kadar, Türkiye’nin en geniş yatırım fonu evrenini sunuyoruz. Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu’nun imkân vermiş olduğu açık mimari yapıda Burgan Bank ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ’’dedi.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma