`Bursa`ya üç büyük yatırımı getirmek istiyoruz`

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay "Bursa`ya getirmek istediğimiz üç büyük yatırım var. Bunlar sadece Bursa ile ilgili değil dedi.

26.03.2015 Cuma 11:45

Güncelleme : 26.03.2015 Cuma 12:53

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'yi dönüştürecek ölçekte üç büyük yatırımı Bursa'ya getirmek istediklerini belirterek, "Bunlar, Bursa'nın üretim ve ihracatını zıplatacak, ihracatını en az yüzde 60-70 artıracak kapasiteler" dedi.


Burkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'da kurulması planlanan ve kenti yüksek teknolojili yatırımların merkezi haline getirecek Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesinin (OSB), ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.


Şu an için sektör belirtmek istemediğini ancak kente büyük yatırımların gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Burkay, şöyle devam etti:


"Bursa'ya getirmek istediğimiz üç büyük yatırım var. Bunlar sadece Bursa ile ilgili değil, Türkiye'yi dönüştürecek ölçekte yatırımlar. O yüzden Yüksek

Teknoloji OSB konusunda ısrarcıyız. Bakın Bandırma, 22 bin dönüm yer ayırıyor, bunlar gidiyor elimizden. Bursa her şeyi kaçırıyor. Bursa'da arazi konusunda aşılması gereken problemler var. Tabii ki toprakla ilgili sıkıntılarımız var ama işte o planlama içinde bizim Yüksek Teknoloji OSB için ayırdığımız yerin, daha doğrusu ilgili bakanlığın tespit etmiş olduğu yerin çok hızlı bir şekilde hayata geçmesi lazım."


"BURSA'NIN ÇEVRE PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRIYOR"


Söz konusu yatırımlar konusunda ildeki tüm dinamiklerin takipçi olması gerektiğini anlatan Burkay, buna çevrecilerin de dahil olduğunu anlattı. Burkay, şunları kaydetti:


"Çevreciler dahil, ben gaflette olsam bana yüklenmeleri lazım, 'Başkan bunu bir an evvel hayata geçir' diye. Çünkü Bursa'nın çevre problemini ortadan kaldırıyor. Yani Bursa'nın çevreyle ilgili sanayiden kaynaklı bütün sıkıntıları bu projeyle ortadan kalkacak. Ovada tesis kalmıyor. Ovadaki tüm tesisler birinci sınıf tarım arazisinde. Ya kardeşim bizim bölgede 4'üncü, 5'inci sınıf toprağı alıyorsun, 5 santimetre altında kaya çıkıyor. Arazi engebeli, tarıma hiç müsait değil, zaten tarım yapılmıyor bu alanda. O yüzden seçilmiş, ne zeytinlik var ne mera var ne tarım var. Şimdi sen burada bu kadar verimli alanı temizleyip burada organize bir alanın içine koyacaksın, yani biz elimizi ağır tutsak, bizi sıkıştırmaları lazım."


Üzerinde durdukları üç büyük yatırımın sonuçlandırılması halinde Yüksek Teknoloji OSB'de hayata geçeceği bilgisini veren Burkay, olası yatırımların büyüklüğüne dikkati çekti. Burkay, "Bunlar, Bursa'nın üretim ve ihracatını zıplatacak, ihracatını en az yüzde 60-70 artıracak kapasiteler" değerlendirmesinde bulundu.

 

"
En Çok Okunan Haberler

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?