`Bütçe disiplini duruşundan sapma olmayacak`

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yıl sonu için ortaya koyulan gelir ve faiz dışı fazla hedeflerinden, bütçe disiplini duruşundan sapma olmayacağını belirterek, `Ekim ayı rakamlarını da dikkate aldığımızda, 2018 yılı için koyduğumuz yüzde 1,9`luk bütçe açığı/GSYH oranı hedefimizi gerçekleştireceğiz.` ifadesini kullandı.

01.11.2018 Cuma 09:27

Güncelleme : 01.11.2018 Cuma 13:31

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Vergi Denetim Kurulu  (VDK) Strateji Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Çok  daha mükellef odaklı, etkin, hızlı ve daha adaletli denetim süreçlerini temin  etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Albayrak, bu doğrultuda konulan hedeflere  ulaşmak ve istenilen reformları hayata geçirmek için VDK'yı yeniden kurgulayacaklarını kaydetti.

Bugün, otomotiv, beyaz eşya, ticari araç, mobilya ve konut  sektörlerinde bir dizi KDV ve ÖTV indirimlerini başlattıklarını duyuran  Albayrak, 6 başlıkta uygulanacak indirimlerle Enflasyonla Topyekun Mücadele'ye,  ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Albayrak, yıl sonu için ortaya koydukları gelir ve faiz dışı fazla  hedeflerden, bütçe disiplini duruşundan sapma olmayacağının altını çizerek, "Ekim  ayı rakamlarını da dikkate aldığımızda, 2018 yılı için koyduğumuz yüzde 1,9'luk  bütçe açığı/GSYH oranı hedefimizi gerçekleştireceğiz." değerlendirmesinde  bulundu.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü