`Büyüme için yeni ortaklık çağrısı yapmalıyız`

IMF Başkanı Christine Lagarde gelişmekte ve gelişmiş ekonomilerin daha hızlı ve sürdürülebilir yakınsamayı desteklemek için üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğine dikkati çekerek "Büyüme için yeni bir ortaklık çağrısı yapmaya ihtiyacımız var" dedi.

04.02.2016 Cuma 17:04

Güncelleme : 04.02.2016 Cuma 18:31

UZMANPARA/FOREKS

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde gelişmekte ve gelişmiş ekonomilerin daha hızlı ve sürdürülebilir yakınsamayı desteklemek için üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğine dikkati çekerek  "Büyüme için yeni bir ortaklık çağrısı yapmaya ihtiyacımız var" dedi.

Uluslararası parasal sistemin yenilenmesine ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Lagarde, sözlerine şöyle devam etti: "Güçlü bir uluslararası sistem yeterli global finansal güvenlik ağı içermeli. Güçlü bir parasal sistem daha güvenli sermaye akışları için bir çerçeve içermeli. Gelişmekte olan ülkeler, emtia dışı gelirlerini, kur esnekliğini artırarak şokları yumuşatabilirler. Gelişmiş ekonomiler genişlemeci para politikası, altyapı harcamaları yoluyla büyümeyi desteklemeliler." 

"IMF ihtiyati finansman enstrümanını genişletmeyi, güçlendirmeyi değerlendirecek" diyen Lagarde, Fed'in politikayı ihtiyatlı ve iyi iletişim içinde normalleştirmesinin önemli olduğunu söyledi. 

Lagarde ayrıca "Yavaşlayan global büyüme, sermaye çıkışları, hisse senedi piyasası düşüşleri endişe kaynağı" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Borsa İstanbul`dan yeni rekor

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL?