Carney’den Brexit anlaşmasına destek

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, ülkesinin AB`den ayrılmasına (Brexit) ilişkin çıkış anlaşmasındaki geçiş düzenlemelerini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Bu geçiş sürecinin uzatılması olasılığını da dikkate alıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

20.11.2018 Cuma 16:03

Güncelleme : 21.11.2018 Cuma 09:47

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, İngiliz parlamentosunda vekillerin sorularını yanıtladı. BoE  Başkanı Carney, bir soru üzerine İngiltere’nin AB’den anlaşma sağlanmaksızın ve  geçiş süreci olmaksızın ayrılmasının kendileri için en kötü senaryo olacağını  söyledi.

İngiltere’nin anlaşmasız bir şekilde AB’den ayrılması durumunda  finansal sistemin reel ekonomiyi desteklemesinin bekleneceğini belirten Carney,  bu tür bir senaryonun gerçekleşmesinin reel ekonomi, lojistik ve iş dünyası  güveninde etkilerinin olabileceğini belirtti.

Anlaşmasız ayrılığın ekonomi üzerinde büyük çaplı negatif etkilerinin  olacağının altını çizen Carney, “Çıkış anlaşmasında geçiş düzenlemelerini  memnuniyetle karşılıyoruz. Bu geçiş sürecinin uzatılması olasılığını da dikkate  alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BoE Başkanı, ileride oluşabilecek tüm senaryolara ilişkin gerekli  hazırlıkların bankanın görev kapsamında tamamlandığını belirterek, “Referandumdan  bu yana hazırlıklarımızı yapıyoruz. Uygulayabileceğimiz tüm önlemleri  hazırladığımız konusunda eminiz.” değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Merkez Bankası Başekonomisti Andy Haldane ise İngiltere’de  artan belirsizliklerin iş dünyasını etkilemeye başladığını, bu yılın son  çeyreğinde ekonomik büyümenin zayıflayabileceğini belirtti.

İngiltere'nin 29 Mart 2019 tarihinde AB'de resmen çıkması, geçiş  sürecinin ise bu tarihten 31 Aralık 2020'ye kadar devam etmesi planlanıyor.

Brexit anlaşmasının ardından geçen hafta Brexit Bakanı Dominic Raab ve  Çalışma Bakanı Esther McVey'in de aralarında olduğu dört bakan istifa etmişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak