Çelik ihracatında hedef Batı Afrika

Çelik ihracatçıları ABD ve Avrupa Birliği tarafından uygulanan korumacılık önlemleri sonrası Batı Afrika pazarına yoğunlaştı.

29.03.2019 Cuma 09:26

Güncelleme : 29.03.2019 Cuma 13:29

Ege İhracatçı Birlikleri'nde (EİB), Ege Demir ve Demirdışı Metaller  İhracatçıları Birliği, Çelik İhracatçıları Birliği ve Çelik Dış Ticaret Derneği  organizasyonunda düzenlenen "Hedef Pazar: Batı Afrika Toplantısı"  gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türk  Eximbank'ın Afrika kıtasına özel önem vererek bu ülkelerdeki faaliyetlerini  hızlandırdığını söyledi.

Türk çelik sektörünün 2018 yılında yaptığı ihracatın 5,8 milyar  dolarlık kısmına kredi desteği verdiklerini belirten Yıldırım, "2018 yılında  Türkiye ihracatının yüzde 26’sına kredi desteği verirken, çelik sektöründe bu  oran yüzde 32’ye ulaştı. Bu desteğimizin yüzde 76'sını KOBİ firmalarına sağladık.  Önümüzdeki dönemde kur riski almayan, alacak sigortası yaptıran, ihracat  performansı artan firmalarla daha yoğun çalışacağız. Batı Afrika pazarında da  ihracatçılarımızın yanında olacağız." diye konuştu.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu  Başkanı Yalçın Ertan ise bugün gelinen noktada hem ABD hem AB tarafından  uygulanan korumacılık önlemlerinin geçen ağustos ayından beri ihracatta büyük  engeller ürettiğinin altını çizdi.

Ertan, "İhracat pazarlarımız yavaş yavaş daralmakta. Batı Afrika ve  Güney Amerika pazarları bizim için çok önem arz etmeye başladı. Buna Güney Doğu  Asya ülkelerini de ekleyebiliriz." şeklinde konuştu.

Çelik Dış Ticaret Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci de başta  demir-çelik ürünleri olmak üzere pilot bölge Batı Afrika ülkelerine Türkiye'nin  ihracatını arttırmayı hedeflediklerini, tüm ihracat yapan sektörlere de yardımcı  olacak bir modeli hayata geçirme çabasında olduklarını anlattı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma