`Çift haneli ihracat artışı büyümeye pozitif katkı sunacak`

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 7,4 büyümesine ilişkin, 2018`in ilk üç ayında da devam eden güçlü ve çift haneli ihracat artışlarının büyümeye pozitif katkı sunacağını bildirdi.

29.03.2018 Cuma 16:37

Güncelleme : 30.03.2018 Cuma 11:25

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve  Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yüzde 7,4'lük büyüme  verisiyle G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi olduğunu kaydetti.
 
Türkiye'nin, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında ise İrlanda'dan sonra en hızlı  büyüyen ikinci ülke olmayı başardığına işaret eden Kocasert, "2013 yılından bu  yana en hızlı yıllık büyümeye imza atan ülkemiz, böylelikle uluslararası  kuruluşların neredeyse tamamının tahminlerini de boşa çıkarmış oldu. 2017 yılı  geneli için ülkemiz ekonomisinin yüzde 3 bandında büyüyeceği yönünde çeşitli  tahminler yapan kuruluşlar, yıl içerisinde bu tahminlerini birkaç kez revize  etmek zorunda kalmışlardı. Ancak ülkemiz ekonomisinin uluslararası kuruluşların  yeni tahminlerinin de üzerinde bir büyüme performansı sergilediğine şahit olduk."  ifadelerini kullandı.
 
Kocasert, geçen yılın tamamında ulaşılan yüzde 7,4 büyümeyle, sene  başında yüzde 4,4 olan ve eylül ayının sonlarında yüzde 5,5 olarak revize edilen  Orta Vadeli Program hedefinin de aşılmasının 
mutluluğunu yaşadıklarının  belirterek, şunları kaydetti:
 
"Güçlü büyüme rakamlarının bir diğer önemli ve sevindirici yanı ise  büyümenin 2,3 puanının yatırım ve net ihracat kaleminden gelmiş olması. 2018'in  ilk üç ayında da devam eden güçlü ve çift haneli ihracat artışlarımızın, yıl  genelinde de büyümeye pozitif katkı sunacağı kanaatindeyim."

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü