Çiğ köftede tescil tartışması büyüyor

Çiğ köfte için 2006 yılında başvuru yapıp 2008 yılında tescil alan Şanlıurfa`dan Adıyaman çiğ köftesinin tescil edilmesine yönelik, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol`dan açıklama geldi. Demirkol, "Çiğ köfte için 2006 yılında başvurumuzu yaptık ve 2008 yılında da tescili yapıldı. Yani çiğ köfte zaten tescillenmiş bir ürün" dedi.

15.11.2017 Cuma 14:23

Güncelleme : 15.11.2017 Cuma 14:41

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Adıyaman çiğ köftesinin tescil edilmesine yönelik çalışmalara ilişkin, "Çiğ köfte için 2006 yılında başvurumuzu yaptık ve 2008 yılında da tescili yapıldı. Yani çiğ köfte zaten tescillenmiş bir ürün" dedi.

Demirkol, yaptığı açıklamada, Adıyaman Ticaret Odasının, Adıyaman çiğ köftesinin tesciline yönelik çalışmalarda sona gelindiğine dikkati çekerek, tescil edilmiş bir ürünün yeniden tescil edilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.


İsmail Demirkol, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı 

Adıyaman çiğ köftesinin ilana yeni çıktığını ve 3 aylık bir itiraz süresi bulunduğunu anlatan İsmail Demirkol, şöyle konuştu:

"Bu 3 aylık süre içinde itirazlar olacak. Biz bu konuda çalışmalarımızı tamamladık ve avukatımız nezdinde itirazımızı yapacağız. Adıyaman'ın bir köftesi var bunu inkar edemeyiz ama o çiğ köfte değil. Onların yaptığı etsiz, ona başka bir isim koymaları lazım, onların yaptığına 'çiğ köfte' denilemez. Çiğ köfte için 2006 yılında başvurumuzu yaptık ve 2008 yılında da tescili yapıldı. Yani çiğ köfte zaten tescillenmiş bir ürün. Tescillenmiş bir ürünün başka bir il adına tekrar tescillenmesi söz konusu olamaz."

"ŞANLIURFA'NIN TESCİLLİ ÜRÜNÜ"

Patent başvurusu müracaatlarında çiğ köftenin nasıl yapılması gerektiği ve neden Şanlıurfa'ya ait olduğunun detaylarıyla anlatıldığını ifade eden Demirkol, "Zaten malum, çiğ köftenin bütün Türkiye tarafından Şanlıurfa'nın olduğu biliniyor. Çiğ köfte Şanlıurfa'nın ürünüdür ve Şanlıurfa ile özdeşleşmiştir. Türkiye'de 'çiğ köfte' denilince akla ilk Şanlıurfa gelir." şeklinde konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı