Çin, finansal düzenlemeyi güçlendirmek için birim kurdu

Kamu Sektörü Reform Komisyonu ofisinin cumartesi günü yaptığı açıklamada, Çin Merkez Bankası’nın finansal düzenlemeyi ve risk önleme faaliyetlerini iyileştirmek için yeni bir kurum kurduğu belirtildi.

04.02.2019 Cuma 09:15

Güncelleme : 04.02.2019 Cuma 16:58

Açıklamaya göre, Çin Halk Bankası (PBOC), önceki döviz biriminin yerine makro ihtiyati politikalar yönetim birimi kurdu. Yeni birim makro ihtiyati politikaları formüle etmek, finansal kuruluşları değerlendirmek, kurallar ve düzenlemeler hazırlamak ve finansal riskleri izlemekle sorumlu olacak. Ayrıca, döviz politikalarını değerlendirmek ve yuanın sınır ötesi işlemlerini teşvik etmek gibi daha önce döviz departmanı tarafından yerine getirilen görevleri de üstlenecek.

Çin Sosyal Bilimler Akademisi araştırmacısı Yin Zhentao, yeni birimin kurulmasının ülkenin para politikası ve makro ihtiyati politikalardan oluşan iki ayaklı bir çerçeve oluşturma stratejisinde çok önemli bir aşama olduğunu söyledi. Yin, yeni kurulan birimin Merkez Bankası’nın mali düzenlemedeki rolünü daha da pekiştireceğini vurguladı.

Komisyon açıklamasında ayrıca Merkez Bankası’nın verimlilik ve hizmet kalitesini artırmak için bölümlerinin ve personelinin görevlerini düzenleyeceğini de belirtti.

1948'de kurulan Çin merkez Bankası’nın temel işlevleri arasında yasa ve yönetmeliklerin hazırlanması, para politikası oluşturulması ve uygulanması, para verilmesi, finansal piyasaların düzenlenmesi ve finansal istikrarın korunması yer almaktadır.


"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak