Çin bankaları, BRICS içerisinde en güçlü kredi profiline sahip

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) bankaları içerisinde Çin bankalarının en güçlü kredi profiline sahip olduğunu bildirdi.

22.10.2018 Cuma 17:27

Güncelleme : 23.10.2018 Cuma 10:02

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada BRICS olarak  tanımlanan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika bankaları içerisinde en güçlü kredi profiline sahip olanların Çin, en zayıf kredi profiline sahip olanların ise Rus bankaları olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Çin bankalarının BRICS içerisinde en yüksek varlık  kalitesine sahip olduğu, Çin bankalarının takipteki kredilerinin toplam krediler  içindeki payının sadece yüzde 1,5 seviyesinde olduğu ifade edildi.

Rus bankalarındaki takipteki kredilerin toplam krediler içerisindeki  payının yüzde 11,8 seviyesinde olduğu bildirilen açıklamada Güney Afrika ve  Brezilya bankalarının BRICS içerisinde en karlı bankalar olarak görüldüğü, Hint  bankalarının ise karlılık açısından diğer ülkelerdeki bankalardan daha zayıf  durumda olduğu vurgulandı.

Çin bankalarında önümüzdeki dönemde net faiz marjındaki iyileşmenin destekleyici olması nedeniyle karlılık seviyesinin istikrarlı seyretmesinin  beklendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody’s Direktör Yardımcısı  Yaroslav Sovgyra, “BRICS ülkelerindeki bankaların faaliyet ortamı genel olarak  olumlu. Çin’deki bankaların büyümesinin ılımlı bir şekilde yavaşlamasına rağmen,  bu bankalar grup içerisinde (BRICS) en düşük sorunlu krediye sahip durumda.”  ifadelerini kullandı.
 

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?