Çin hisseleri 7 yılın zirvesinde

Çin hisseleri, ihracatın beklenmedik şekilde gerilediğini gösteren verinin teşviklerin artırılacağı spekülasyonlarını desteklemesi ile 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

13.04.2015 Cuma 09:26

Güncelleme : 13.04.2015 Cuma 09:26

Çin hisseleri, ihracatın beklenmedik şekilde gerilediğini gösteren verinin teşviklerin artırılacağı spekülasyonlarını desteklemesi ile Mart 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

 

China Merchants Bank Co., hisse satışı planlarını açıklamasının ardından 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çin borsalarında işlem gören döviz cinsinden B tipi hisselerin büyük bir çoğunluğu yüzde 10 prim yaptı.
 

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.6 yükselerek yerel saat ile 13:09’da 4,098.88 puana geldi. Endeks geçtiğimiz 6 ayda yüzde 73 artış göstererek küresek çapta 92 gösterge endeksi geride bıraktı. Endeksteki yükselişte hükümetin ekonomiyi desteklemek için önlem alacağı spekülasyonları etkili oldu. Çin’in ihracatı Mart ayında bir yıl önceye göre yüzde 14.6 geriledi.
 
Bloomberg News anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanı yüzde 8.2 artış görüleceği yönündeydi. İthalat yüzde 12.3’lik bir düşüş gösterdi ve böylece 18.16 milyar yuanlık (3 milyar dolar) bir ticaret fazlası oluştu.
 

Şanghay’daki Dragon Life Insurance Co. para yöneticilerinden Wu Kan, “Ticaret rakamları olumlu değil. Ancak piyasanın teşviklerin artırılacağı yönündeki beklentilerini destekliyor” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma