Çin hisseleri sert kaybına yöneldi

Çin hisse senetleri, volatilite göstergesinin bu yılın en düşüğünden sıçramasıyla, yedi haftanın en sert kaybına yöneldi.

20.04.2016 Cuma 09:13

Güncelleme : 20.04.2016 Cuma 11:22

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.6 azaldı. Endeksteki kayıpların tamamı, seans arasından önceki bir saat içerisinde gelirken, tüketici ve teknoloji şirketleri kayıplara öncülük etti. Hang Seng China Enterprises Endeksi, China Telecom Corp. ve China Shenhua Energy Co. hisselerinin yüzde 4'ün üzerinde değer kaybetmesiyle, Hong Kong'da üç ayın zirvesinden düştü.

Mart ayında görülen yüzde 12'lik artışın ardından Çin anakara hisselerindeki cazibenin azalması ve iyi gelen ekonomik verilerin hükümeti ek teşvikten vazgeçireceği yönündeki spekülasyon kayıplarda etkili oldu.

Hong Kong'da China Securities International Financial Holdings Co. traderı Jeff Lau, “Henüz herhangi bir haber ya da spekülasyon duymadık. Müşterilerden, bankalarda ve finans şirketlerinde kısa pozisyon almak istedikleri yönünde bazı büyük montanlı emirler aldık. Bir kısmı kar realizsyonuna gidiyor fakat yine de tetikleyen ana unsuru kontrol ediyoruz” dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi, 8 Nisan'dan bu yana ilk kez 3,000 seviyesinin altına gerileyerek 2,965.31 puandan işlem gördü. Endeksin bu yılki, kayıpları yüzde 16 seviyesine geldi. Göstergenin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 11 üzerinde gerçekleşti. Hang Seng China Enterprises Endeksiyüzde 1.5 düşerken, Hang Seng Endeksi, China Unicom (Hong Kong) kayıplara öncülük etmesiyle, yüzde 1.1 azaldı.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak