Çin hisseleri yükselişe geçti

Çin hisseleri, volatil işlemlerde toparlanma gösteriyor.

26.08.2015 Cuma 08:52

Güncelleme : 26.08.2015 Cuma 10:11

Çin hisseleri,  volatil işlemlerde toparlanma gösteriyor. Hisseler, Çin Merkez Bankası’nın ekonomiyi desteklemek için faiz indirim kararı almasının ardından 1996’dan bu yana görülen en sert düşüşü sonlandırıyor.

BloombergHT'de yer alan habere göre,  Şanghay Bileşik Endeksi, erken saatlerde yüzde 3.9 kadar düşmesinin ardından yüzde 2.9 yükselerek yerel saat ile 13.10’da 3,051.54 puana geldi. Endekste yükselen her bir hisse denedi için yaklaşık 8 hisse senedi geriledi. Çin Merkez Bankası’nın Kasım ayından bu yana gerçekleştirdiği 5. faiz indirim kararı, gösterge endeksin Salı günü yüzde 7.6 gerilemesinden birkaç saat sonra geldi.

Çin hisseleri, Haziran ayı ortasından bu yana 5 trilyon dolar ile değerinin yarısını kaydetti. Kredili işlem yapan traderlar yükseliş beklentisi ile açtıkları pozisyonları azalttı ve hisse senedi değerlemelerinin zayıf ekonomik görünümü doğrulamadığı endişesi derinleşti. Hükümet, bu hafta hisse senedi piyasasına müdahale etmeyi durdurdu. Konu ile ilgili bilgi sahibi kişilere göre politika yapıcılar, hisse senedi piyasasına sağlanan desteğin doğruluğunu tartıştı.

Singapur’daki IG Asia Pte. stratejistlerinden Bernard Aw, “Kayıp ve kazançlar arasındaki dalgalanma piyasanın politika hareketi ile ilgili ne yapacağını bilmediğine işaret ediyor. Yatırımcıların güven kazanması öncesinde piyasalarda konsolidasyon görebiliriz” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?