Çin ve ABD’nin ticaret müzakereleri sürecek

Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı’nın ikili ticari ve ekonomik konulara ilişkin müzakereleri yürütmek üzere ABD’ye gideceği bildirildi.

09.05.2018 Cuma 12:13

Güncelleme : 10.05.2018 Cuma 09:51

Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD Hazine Bakanı Steven  Mnuchin’in davetinin kabul edildiği belirtilerek, Başbakan Yardımcısı Liu’nun iki  ülke arasındaki ticari ve ekonomik konulara yönelik müzakereleri yürütmek üzere  Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in özel temsilcisi olarak ABD’ye gideceği  kaydedildi.
 
İki tarafın uygun bir tarihte bu ziyaretin yapılması için fikir  birliğine vardığı kaydedilen açıklamada, Çin ve ABD’den çalışma ekiplerinin yakın  iletişimde olduğu kaydedildi.
 
Mnuchin,  ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi olarak geçen  hafta Çin’e gelmiş, Liu ile ikili ekonomik ve ticari anlaşmazlık konularını  çözmek üzere müzakere ve diyalog toplantıları yapmıştı. ABD'nin Çin'e olan  ihracatının artırılması, ikili ticaret, karşılıklı yatırım, telif haklarının  korunması, gümrük tarifeleri gibi sorunlarda kapsamlı fikir alışverişinde  bulunulan toplantılarda kısmen mutabakat sağlanmıştı.
 
ABD lideri Trump’ın Çin’e karşı verilen 375 milyar dolar ticaret  açığını kapatmak için mart ayında ek gümrük vergisi getireceğini ilan etmesiyle  başlayan ticaret savaşı, iki tarafın karşılıklı gümrük vergilerini milyar  dolarlık tutarlarla artırması ile alevlenmişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak