Çin`de krediler yükselişe geçti

Çin’de krediler, teşvik çabalarının etkisini göstermesi ile Haziran ayında Ocak ayından bu yana en büyük genişlemeyi gösterdi.

14.07.2015 Cuma 09:02

Güncelleme : 14.07.2015 Cuma 18:18

Çin’in en geniş kapsamlı yeni kredi göstergesi, Haziran ayından Ocak ayından bu yana en büyük arışı kaydetti. Hükümetin yerel yönetim finansmanını desteklemesi ve merkez bankasının parasal gevşemeyi hızlandırması kredilerdeki artışta etkili oldu.

Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) verilerine göre, banka kredileri ve sabit olmayan kredileri içeren toplam finansman, 1.86 trilyon yuan (300 milyar dolar) seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu rakam Bloomberg anketine katılan 23 ekonomistin tüm tahminlerini aştı.

Yerel yönetimler için finansman sağlamadaki kuralların gevşetilmesi ve gösterge faiz oranlarının rekor düşük seviyede olması kredi talebini destekliyor. Ekonominin büyüme oranınun geçtiğimiz çeyrek dönemde yüzde 6.8’ye yavaşladığı tahmin ediliyor. Hisse senedi piyasasındaki gerileme bir noktada hisse senedi değerlemelerinden yaklaşık 4 trilyon dolar götürerek güveni zayıflatmıştı.

Hong Kong’daki Mizuho Securities Asia Ltd. baş Asya ekonomisti Shen Jianguang, “Veri olumlu bir sinyal verdi. Ekonomi, yatırımların ivmelenmesi ile toparlanıyor. Yerel yönetim finansmanı kurallarının gevşetilmesi üçüncü çeyrekte altyapı yatırımlarını teşvik etmeye devam edecek” diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak